Ειδήσεις

Η ζωή ενός πρσφυγόπουλου μέσα από...χαρτόκουτο (video)

Με μία συγκλονιστική ταινία μικρού μήκους, το Ίδρυμα Μποδοσάκη επαναφέρει στο προσκήνιο το ζήτημα των ασυνόδευτων παιδιών - προσφύγων που εξακολουθούν να φθάνουν ή βρίσκονται στην Ελλάδα μόνα τους, για την προώθηση του προγράμματος το οποίο χρηματοδοτεί, με τίτλο "Safe Home", δηλαδή "ασφαλές σπίτι".

Πρωταγωνιστής της ταινίας είναι ένα χαρτόκουτο, το οποίο έρχεται καθημερινά αντιμέτωπο με δυσάρεστες και επικίνδυνες καταστάσεις, αντίστοιχες με αυτές που βιώνουν τα ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά - πρόσφυγες που βρίσκονται εκτός δομών φιλοξενίας και άρα είναι απροστάτευτα.

Στο τέλος της ταινίας αποκαλύπτεται ότι το χαρτόκουτο συμβολίζει, ουσιαστικά, κάθε ένα από τα ασυνόδευτα παιδιά και πως το άμεσο ζητούμενο για τα παιδιά αυτά είναι μια ασφαλής στέγη.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο εκτιμώμενος αριθμός ασυνόδευτων ανηλίκων στην Ελλάδα είναι 2.000 παιδιά.

Από αυτά, 891 παιδιά είναι σε λίστα αναμονής, προκειμένου να τοποθετηθούν σε κάποια δομή όταν προκύψει κενή θέση.

Ώσπου να συμβεί αυτό, τα παιδιά βρίσκονται σε δομές κλειστού τύπου, σε προστατευτική φύλαξη, ενώ πολλά είναι αυτά που περιπλανώνται στους δρόμους και τις πλατείες της Αθήνας και άλλων πόλεων και παραμένουν εκτεθειμένα σε κυκλώματα πορνείας, σε κυκλώματα διακίνησης ανθρώπων & ανθρώπινων οργάνων.

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη, μέσω του προγράμματος Safe Home, έχει ήδη χρηματοδοτήσει την ανακατασκευή δυο νέων ξενώνων φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων και με την κοινωνική αυτή ταινία, το Ίδρυμα επιθυμεί να ενημερώσει το κοινό ότι εξακολουθεί να δέχεται δωρεές για τα ασυνόδευτα παιδιά πρόσφυγες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια