Ειδήσεις

Αθλητές και αθλήτριες στίβου από τη Γερμανία στο Παγκρήτιο

Στο Παγκρήτιο όπως είχε προγραμματιστεί βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες αθλητές και αθλήτριες στίβου από τη Γερμανία...

Δεν πρόκειται για την επίσημη εθνική ομάδα κλασικού αθλητισμού της Γερμανίας αλλά για κάποια μέλη της και η αποστολή συνολικά αριθμεί 72 άτομα, συνυπολογίζοντας μαζί με αθλητές-τριες τους προπονητές, φυσικοθεραπευτές, συνοδούς κ.λ.π.

Στο Παγκρήτιο βρέθηκε το πρωί και ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός ο οποίος καλωσόρισε τη γερμανική αποστολή και ευχήθηκε "καλή διαμονή, καλή προετοιμασία αλλά και καλή επάνοδο", αφού είναι γεγονός πως τα μέλη της αποστολής έχουν μείνει ιδιαίτερα ικανοποιημένα και έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να επιστρέψουν. Στους προπονητές προσέφερε και από μια τσάντα με αναμνηστικά δώρα, η οποία περιείχε κρητικά προϊόντα και ενημερωτικό υλικό για το Ηράκλειο.

                   Λαμπρινός: Επέλεξαν το Ηράκλειο

«Αποτελεί ιδιαίτερη ικανοποίηση για εμάς το γεγονός ότι αθλητές και προπονητές με διεθνή εμπειρία επέλεξαν το Ηράκλειο για την προετοιμασία τους και κυρίως ότι μέχρι στιγμής έχουν μείνει απολύτως ευχαριστημένοι από την διαμονή τους εδώ και από τις αθλητικές μας εγκαταστάσεις» τόνισε σχετικά ο κ. Λαμπρινός και συνέχισε: «Αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους παλεύουν καθημερινά για να διατηρούν αυτές τις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις όχι απλώς σε καλό επίπεδο, αλλά σε επίπεδο τέτοιο που να αποτελούν πόλο έλξης για αθλητές από όλο τον κόσμο!

Το Ηράκλειο διαθέτει και τις υποδομές  και το ανθρώπινο δυναμικό για να προσελκύει προπονητικό τουρισμό και αθλητικό τουρισμό υψηλού επιπέδου.

Και θεωρώ ότι έχουμε πραγματοποιήσει σημαντικά βήματα προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση , είτε με την διοργάνωση μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων, είτε με προγράμματα όπως το συγκεκριμένο που έφερε στο Παγκρήτιο το κλιμάκιο της Εθνικής Γερμανίας στίβου.  Θα συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο και με στόχο να έχουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον».

Ένα σημαντικό όνομα από αυτά που βρίσκονται στο Ηράκλειο είναι η Κράουμαν (άλμα εις ύψος) ενώ πολύ δυνατή είναι και η ομάδα της σκυταλοδρομίας 4Χ400. Η φιλοξενία της γερμανικής αποστολής γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος αθλητικού προπονητικού τουρισμού που υλοποιεί ο Δήμος Ηρακλείου, σε συνεργασία με ευρωπαϊκό τουριστικό γραφείο και με την βοήθεια τοπικών ξενοδοχειακών μονάδων...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια