default-image

Το "Mawa" άναψε φωτιές στη Γαύδο -"Πυρ & μανία" η δήμαρχος

Κρήτη
Το "Mawa" άναψε φωτιές στη Γαύδο -"Πυρ & μανία" η δήμαρχος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Γαύδος απέκτησε φεστιβάλ αλλά χωρίς να το γνωρίζει; Με αυτήν την φράση η δήμαρχος  του νησιού κ .Καλλίνικου, αναφέρεται στο φεστιβάλ Mawa  που πρόκειται να διεξαχθεί το καλοκαίρι στον τόπο της,  με την ίδια ωστόσο να μη γνωρίζει το παραμικρό.

Η ίδια έπεσε από τα σύννεφα όταν πληροφορήθηκε από τους δημοσιογράφους ότι  σε λίγους μήνες και συγκεκριμένα από τις 30 Ιουνίου έως και τις 2 Ιουλίου, θα διεξαχθεί στο νησί της το συγκεκριμένο μουσικό φεστιβάλ, με την ίδια να σπεύδει να χαρακτηρίσει την τοποθέτηση των διοργανωτών τουλάχιστον "ατυχή" προσθέτοντας ότι τόσο η ίδια όσο και το δημοτικό συμβούλιο έχει πλήρη άγνοια του θέματος και ενημερωθήκαν από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για αυτό που πρόκειται να συμβεί.

«Έχουμε στενοχωρηθεί καθώς έχουν βγει ανακοινώσεις και δημοσιεύσεις στο διαδίκτυο ότι αυτό το καλοκαίρι η Γαύδος θα έχει το δικό της μουσικό φεστιβάλ. Εμείς κάτι τέτοιο δεν γνωρίζουμε και δεν μας έχει ενημερώσει ουδείς.. Είναι τουλάχιστον ατυχή αυτή η παράλειψη των διοργανωτών .»

Η κ. Καλλίνικου ξεκαθαρίζει ότι ως δημοτική αρχή είναι «ανοιχτή» σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως για παράδειγμα στο φεστιβάλ της άμμου, που γίνεται σε παραλία του νησιού,  όμως εφόσον υπάρξει η σχετική συνεννόηση και εφόσον έχει προηγηθεί σχετικό αίτημα από τους διοργανωτές.

«Η Γαύδος έχει αποδείξει ότι και κατά το παρελθόν ότι στηρίζει και ενισχύει τις προσπάθειες προώθησης πολιτιστικών δράσεων .Κάτι τέτοιο όμως για τη συγκεκριμένη περίπτωση δεν ισχύει και επαναλαμβάνω έχω πέσει  από τα σύννεφα διαβάζοντας από το διαδίκτυο για τη συγκεκριμένη είδηση.»

Μοναδικό παραθυράκι ωστόσο διεξαγωγής του συγκεκριμένου πολιτιστικού γεγονότος σύμφωνα με τη δήμαρχο, είναι αν τελικά  οι διοργανωτές επιλέξουν να πραγματοποιήσουν το φεστιβάλ σε χώρο ιδιωτικό , γεγονός ωστόσο που η ίδια θεωρεί  δύσκολο.

Η συνέντευξη που άναψε φωτιές

Για τους διοργανωτές πάντως, όπως αναφέρουν και σε συνέντευξη τους στο lifo.gr : "Μέρος του concept του φεστιβάλ είναι να διεξάγεται σε όσο το δυνατόν πιο απομονωμένα μέρη σπάνιας φυσικής ομορφιάς, ώστε να γίνει μόνιμος καλοκαιρινός προορισμός. Επίσης, θέλουμε το μέρος από μόνο του να δημιουργεί μια αίσθηση οικειότητας, προκειμένου οι επισκέπτες να έρχονται πιο κοντά, να γίνονται μια μεγάλη οικογένεια. Πέρσι, λοιπόν, για όλους τους παραπάνω λόγους το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στη Δονούσα και, φυσικά, για τους ίδιους λόγους φέτος επιλέξαμε τη Γαύδο.

Κατά κύριο λόγο, ένα μουσικό φεστιβάλ διάρκειας 3 ημερών που θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου. Το Mawa είναι ένα «οuternational festival», που σκοπό έχει να αναδείξει, να παρουσιάσει μουσικά ήθη και είδη καθώς και κουλτούρες απ' όλο τον κόσμο, να παντρέψει τον σύγχρονο ήχο με τον παραδοσιακό και να αποτελέσει μια μοναδική καλοκαιρινή εμπειρία για τους επισκέπτες του. Η ιδέα ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια. Μετά από μια προσωπική στιγμή χαράς, με μια παρέα φίλων και τον σύζυγό μου βάλαμε μπροστά αυτό το διασκεδαστικό αλλά και δύσκολο εγχείρημα. Είναι δύσκολο γιατί κανείς μας δεν μένει στην Ελλάδα αυτήν τη στιγμή και αυτό δημιουργεί μια ιδιαιτερότητα στη διοργάνωσή του."

Ενώ όπως αναφέρουν οι διοργανωτές του mawa festival  στη σελίδα τους που απευθύνουν και ανοιχτό κάλεσμα στον κόσμο για να βρεθεί στη Γαύδο από τις 30 Ιουνίου έως και τις 2 Ιουλίου :

Για την 2η έκδοση του MAWA Φεστιβάλ καλούμε το κοινό και καλλιτέχνες μας να απολαύσουν την ηρεμία και την απομόνωση των Γαύδο. Κατά τη διάρκεια των τριών ημερών του φεστιβάλ θα διαθέτουν ένα ευρύ φάσμα της μουσικής: από την ελληνική ή τη Μέση Ανατολή παραδοσιακούς ήχους, εκλεκτική σπίτι, Reggae, Dubstep στην δεκαετία του '90 rave, Hip Hop και outernational μουσική ανακαλύψεις."

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News