default-image

Ο Παπαδόπουλος και οι "τρεις" επί Δουλουφάκη!

Ποδόσφαιρο
Ο Παπαδόπουλος και οι "τρεις" επί Δουλουφάκη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ώρα που εξελισσόταν η συζήτηση με τον Νίκο Παπαδόπουλο στη «Μικτή Ζώνη», ήλθε στο μυαλό μας ο πρώην πρόεδρος Νίκος Δουλουφάκης!

Επί της προεδρίας του το 2002, έφερνε πίσω στον ΟΦΗ από τον Ηρακλή τον Κώστα Κιάσσο, ανανέωνε το συμβόλαιο με τον Ηλία Κώτσιο και έφερνε στον ΟΦΗ τον Μπόατεγκ! Τρεις παίκτες που στηρίζεται ο ΟΦΗ του 2017! Έχουν περάσει 15 χρόνια από τότε και μπορεί ο ιδρυτής της πάλαι ποτέ ΠΑΕ ΟΦΗ, να αισθανόταν καλά που τρεις «περιπτώσεις» του, είναι και σήμερα από τους καλούς παίκτες του ΟΦΗ.

Από την άλλη μπαίνει κι ο προβληματισμός. Ο ΟΦΗ έχει ανάγκη από το νέο αίμα. Απαιτεί ενίσχυση του προγράμματος των υποδομών του. Να αναδεικνύει ποδοσφαιριστές, που θα στηρίξουν το μέλλον του. Επικοινωνήσαμε μαζί του χθες και πράγματι ήταν συγκινημένος ο Νίκος Δουλουφάκης.

«Υποδομές, ανάδειξη δικών μας παιδιών και υπομονή» μας είπε για να συμπληρώσει με νόημα: «Όταν ανέβηκε ο Εργοτέλης πρώτη φορά στην Ά εθνική, στηρίχθηκε σε οκτώ παίκτες του ΟΦΗ 94. Η διάλυση του, τότε, ήταν έγκλημα. Σε κάθε του λέξη για την οργάνωση του ΟΦΗ και στην περαιτέρω αναβάθμιση των υποδομών, ο Νίκος Παπαδόπουλος, είχε δίκιο. Με συγκινούσε και ως παίκτης και τώρα ως προπονητής. Έχει ψυχή και αγαπά αληθινά τον ΟΦΗ», μας είπε.

Ευχή για τον Ηρακλή!

Ο Νίκος Παπαδόπουλος ευχήθηκε να σωθεί ο Ηρακλής στον βαθμολογικό πίνακα και η ευχή του απηχούσε στον ΟΦΗ. Το σενάριο σε αυτή την περίπτωση μπορεί να ευνοήσει την ομάδα του, αν επιτύχει την τρίτη θέση, που ρεαλιστικά είναι διεκδικήσιμη.

Ομάδα Σούπερ Λίγκα

Εφόσον ισχύσουν τα δεδομένα για πρωτάθλημα 14 ομάδων στη Σούπερ Λίγκα, η μη άνοδος φέτος του ΟΦΗ, θα τον φέρει σε μεγάλες προκλήσεις την επόμενη σεζόν, αφού από τη Football League, θα ανεβεί απευθείας μία ομάδα, ενώ θα γίνουν αγώνες διαβάθμισης με τις δύο από τη Σούπερ Λίγκα. Παράλληλα, όπως παρατήρησε ο Νίκος Παπαδόπουλος, ο ανταγωνισμός θα αυξηθεί, αφού φαίνεται να επιστρέφουν με δυναμική ο Απόλλων Καλαμαριά και η Παναχαϊκή από τη Γ΄εθνική!

Σχόλια από τη συνέντευξη

Πολύ κόσμος είδε και σχολίασε θετικά την εμφάνιση του Νίκου Παπαδόπουλου στη Μικτή Ζώνη. Ο λόγος του προπονητή είχε και ουσία και έβγαζε και συναίσθημα. Καθαρός λόγος για όλα τα χρονικά σημεία του ΟΦΗ.

Βέβαια η «οργάνωση» σε όλα τα φάσματα της ομάδας με επαγγελματικά πρότυπα, απαιτούν χρήματα, αλλιώς θα πρόκειται για ημι-οργάνωση. (Η καλή διάθεση είναι απαιτούμενο έτσι κι αλλιώς)

Οι φίλαθλοι της κρητικής ομάδας, αισθάνθηκαν μέσα τους συγκίνηση και ικανοποίηση έχοντας μπροστά στην οθόνη τους, έναν άνθρωπο που έχει τον ΟΦΗ στην καρδιά του.

Ακόμη κι όταν έφυγε από τον ΟΦΗ ως ποδοσφαιριστής, ο Νίκος Παπαδόπουλος, ήταν και Κύριος και έφερε και χρήματα στο τότε ταμείο της ΠΑΕ.

Είχε πρόταση από την ΠΑΕ Άρης 50 εκατ. δραχμές τη σεζόν, έξι μήνες πριν τη λήξη του συμβολαίου του. «Μένω με 35 στον ΟΦΗ», φέρεται να είχε πει από το ρεπορτάζ της εποχής, ώστε να παραμείνει στην αγαπημένη του ομάδα, μετά τη λήξη του συμβολαίου του.

Οι… υψηλά ιστάμενοι δεν του ικανοποίησαν το αίτημα, διότι υπερέβαινε - όπως αποφάνθηκαν- τις αμοιβές ενός από τους συμπαίκτες του! Έτσι σε λίγες μέρες είχαν κάνει το ντιλ με τον Κοντομηνά, πουλώντας στον Άρη τον Νίκο Παπαδόπουλο, πριν ολοκληρωθεί το συμβόλαιο του, βγάζοντας και χρήμα!

Αλλά εκεί στάθηκε άτυχος αφού έπεσε πάνω στα σκάνδαλα της ΠΑΕ Άρης, μετά από τον πρώτο χρόνο όπου είχε πλήρεις αμοιβές. Έκτοτε δράμα. Έχασε όλα τα λεφτά του συμβολαίου (κάπου 400.000 ευρώ) από την ιστορία του άρθρου 44. Μεγάλη στενοχώρια, την οποία ξεπέρασε κοιτώντας μπροστά, μεταφέροντας αυτό το μήνυμα και στο προσωπικό του ΟΦΗ, πριν λίγες μέρες.

Γιατί όμως δεν τον πήρε στον Ηρακλή τότε ο Γκέραρντ; «Πήγα και τον βρήκα. Του ζήτησα, μετά όσα περνούσα στον Άρη, να με υπολογίσει στα σχέδιά του. Εκείνος που απάντησε ότι δεν μπορεί, γιατί είχε δεχθεί έντονη κριτική στο Ηράκλειο, επειδή ήδη είχε πάρει με μεταγραφές τον Νίκο Μαχλά και τον Κώστα Κιάσσο»!

Φαντάσου τι πρωτάθλημα είναι αυτό. Απείρου κάλλους! Ακούγαμε τον Νίκο Παπαδόπουλο να λέει πως μετά την εμπειρία του Ηρακλή, τον οποίο ανέβασε στη Σούπερ Λίγκα, είπε ότι δεν επρόκειτο να αναλάβει προπονητής σε ομάδα της κατηγορίας.

Γι αυτό είπε όχι και σε δελεαστική και μαζί «κουμπωμένη» πρόταση του νυν πρωτοπόρου Απόλλωνα Σμύρνης, που ναι μεν έχει δυναμική αλλά δεν έχει το τζελ του κόσμου. Και νάτον στον ΟΦΗ! «Για τον ΟΦΗ το είχα όνειρο να υπάρξω προπονητής του. Την κατηγορία θα κοιτούσα; Είπα αμέσως το ναι»!

Φυσικά δεν πέρασε απαρατήρητη η προσοχή των λέξεων του. Δεν ήθελε με τίποτα να τεθεί οποιοδήποτε ζήτημα, για τους προκατόχους του. Άλλωστε όταν του έγινε η κρούση, δεν θέλησε ούτε να το κουβεντιάσει αφού ο ΟΦΗ είχε προπονητή, έναν παλιό του συμπαίκτη. «Όταν ο ΟΦΗ δεν είχε προπονητή, μίλησα και είπα αμέσως το ναι»!

Αμ το άλλο; «Δεν υπήρχε περίπτωση να μπω σε συζήτηση με τον Αστέρα Τρίπολης, όντας προπονητής του ΟΦΗ, με όποια δελεαστική πρόταση κι αν ήταν αυτή. Το έκλεισα αμέσως το θέμα».

Στ. Μ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News