default-image

Η Κρητική κουζίνα προωθεί το γαστρονομικό τουρισμό

Κρήτη
Η Κρητική κουζίνα προωθεί το γαστρονομικό τουρισμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μοχλός ανάπτυξης του γαστρονομικού τουρισμού είναι σύμφωνα με παράγοντες της τουριστικής αγοράς η σύνδεση της τοπικής κουζίνας κάθε περιοχής και των τοπικών επιχειρήσεων και προϊόντων με το τουριστικό προϊόν.

Όπως τονίσθηκε σε εκδήλωση που οργάνωσε χθες το απόγευμα το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων, νέες τάσεις κυριαρχούν πλέον στην παγκόσμια γαστρονομία και απαιτούν νέες ιδέες και ευκαιρίες.

«Με όχημα τη γαστρονομία έχουμε ξεκλειδώσει πολλές αγορές του εξωτερικού όπως η Ιαπωνία και το Μπαχρέιν» είπε ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ κ. Γιάννης Μαργαρώνης. Η εμπειρία αποτελεί σύμφωνα με τους ειδικούς ισχυρό παράγοντα προσέλκυσης ενός επισκέπτη σε κάθε γαστρονομικό προορισμό.

Βασικό προϊόν της γαστρονομικής παράδοσης της Κρήτης και συνολικά της Ελλάδας είναι το ελαιόλαδο το οποίο τα τελευταία χρόνια προβάλλεται μέσω διεθνούς διαγωνισμού.

Τα τελευταία χρόνια, μέσα από διεθνείς εκθέσεις, δράσεις και εκδηλώσεις, η Κρητική κουζίνα τυγχάνει της προβολής που της αρμόζει γεγονός που συμβάλει στην ανάπτυξη και προώθηση του γαστρονομικού τουρισμού.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News