default-image

Κρητικός καρδιολόγος "γύρισε" 8 φαρμακεία για σωτήρια χάπια

Κρήτη
Κρητικός καρδιολόγος "γύρισε" 8 φαρμακεία για σωτήρια χάπια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απίστευτη ιστορία! Καρδιολόγος στο Ηράκλειο δεν μπορούσε να βρει ούτε για δείγμα ένα αντιπηκτικό χάπι για τη μητέρα του, που είχε εγχειρηθεί με αορτική βαλβίδα! Το αναζήτησε σε 8 φαρμακεία και τρεις φαρμακαποθήκες του Ηρακλείου, αλλά τίποτα! Αυτή είναι η Ελλάδα της κρίσης! Και να σκεφτεί κάποιος ότι πρόκειται για τον ίδιο γιατρό που είχε σώσει την αδερφή του βασιλιά Σαλμάν Αλ Σαούντ σε επαγγελματικό ταξίδι του στη Σαουδική Αραβία, όπως είχε αποκαλύψει πριν από λίγες ημέρες η εφημερίδα "Νέα Κρήτη", προκαλώντας πάταγο σε όλη την Ελλάδα.

Πρόκειται για μια πραγματική "οδύσσεια", που έζησε το περασμένο Σάββατο το πρωί ο Ηρακλειώτης επιμελητής Καρδιολογίας Μανόλης Σαλούστρος, αναζητώντας κυριολεκτικά σε όλο το Ηράκλειο - επισκεπτόμενος 8 φαρμακεία και επικοινωνώντας με τρεις φαρμακαποθήκες - ένα αντιπηκτικό φάρμακο για την ίδια του τη μητέρα! Η μητέρα του κ. Σαλούστρου είχε υποβληθεί σε διαδερμική αντικατάσταση αορτικής βαλβίδας (TAVR) τις προηγούμενες ημέρες και είχε λάβει εξιτήριο από την Καρδιολογική του ΠΑΓΝΗ! Οι θεράποντες γιατροί είχαν συνταγογραφήσει συγκεκριμένη αγωγή για το σπίτι και, όπως γίνεται αντιληπτό, ένα αντιπηκτικό χάπι, εν προκειμένω το Xarelto, ήταν απαραίτητο για την προφύλαξη της ασθενούς! Όμως τι θα βγει; Όταν δεν υπάρχουν φάρμακα στην αγορά, το πρόβλημα είναι ίδιο για κάθε ασθενή, ακόμη κι αν κάποιος από αυτούς έχει γιο γιατρό!

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΓΙΑΤΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΕΣΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΡΦΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΑΦΑΝΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

Το αναζήτησε σε 8 φαρμακεία

Ακριβώς αυτός ήταν και ο προβληματισμός του κ. Σαλούστρου, ο οποίος διαπίστωσε ο ίδιος πλέον ότι το αντιπηκτικό χάπι Xarelto βρισκόταν σε έλλειψη στα φαρμακεία και τις αποθήκες του Ηρακλείου, αφού, όπως προαναφέρθηκε, το αναζήτησε σε 8 φαρμακεία και τρεις φαρμακαποθήκες.

«Αυτό το φάρμακο αποτελεί καθημερινότητα για πολλούς ανθρώπους. Αν δεν υπάρχει διαθέσιμο ή κάτι δεν πάει καλά, θα πρέπει να ενημερωθούμε από το υπουργείο και τον κ. Πολάκη να μην το συνταγογραφούμε και να ψάξουμε για κάτι άλλο. Όμως έχω να απευθύνω δημόσια ερώτηση στους βουλευτές Ηγουμενίδη και Μιχελογιαννάκη - αν φυσικά δεν έχουν ξεχάσει την Ιατρική - τι θα γίνει με τα φάρμακα και τις τεράστιες ελλείψεις στην αγορά».

Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι τόσο ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης όσο και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης είναι καρδιολόγοι στο επάγγελμα, εκτός από Ηρακλειώτες βουλευτές και συντοπίτες από τη Βιάννο!

Η ιστορία του κ. Σαλούστρου, αναζητώντας ένα αντιπηκτικό για τη μητέρα του, έρχεται να καταδείξει το ακριβώς αντίθετο από αυτά που διαβεβαιώνουν κυβέρνηση και υπουργοί, για διαθεσιμότητα φαρμάκων στην ελληνική αγορά. Βλέπετε, είναι η παρατεταμένη κρίση, η έλλειψη ρευστού και τα "παιχνίδια" των μεγάλων εταιρειών φαρμάκων!

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Συμβουλάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News