default-image

Για τον Γκάλη, το παρελθόν και τους... 40αρηδες

Αθλητισμός
Για τον Γκάλη, το παρελθόν και τους... 40αρηδες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντάξει, το ξέρω πως χθες είχε μεγάλα ποδοσφαιρικά παιχνίδια για τη Γ΄Εθνική κυρίως και δη κρίσιμα αλλά ας επιτρέψετε να σχολιάσω όμως σήμερα ένα μπασκετικό θέμα και γενικότερα να γράψω για μπάσκετ...

Ο Νίκος Γκάλης θα μπει στο στο Πάνθεον των κορυφαίων στις 8 Σεπτεμβρίου του 2017, όπως έγινε γνωστό το Σάββατο (1/4). Την είδηση της εισόδου του στο Basketball Hall of Fame, την σχολίασε αρχικά με ένα σύντομο tweet.

Ενώ το πρωί της Κυριακής (2/4) ανέβασε μία φωτογραφία από την Τελετή Έναρξης των Αγώνων της Αθήνας το 2004 όπου μετέφερε την φλόγα μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο. Στο σχόλιό του έγραψε χαρακτηριστικά:

"Το να ανήκω στην "Αίθουσα της Δόξας" του Μπάσκετ είναι ύψιστη τιμή. Το να βρίσκομαι στις καρδιές του κόσμου είναι η μεγαλύτερη χαρά.

Ευχαριστώ όλους αυτούς που βρέθηκαν στο πλάι μου στο ταξίδι της καριέρας μου και τους νιώθω δίπλα μου μέχρι και σήμερα.

Η ένταξή μου στο Hall of Fame αποτελεί ένα παιδικό όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Η αγάπη του κόσμου είναι η πραγματικότητα που μοιάζει με όνειρο." Σίγουρα ο ελληνικός αθλητισμός του χρωστάει πολλά! Ήταν και παραμένει ο κορυφαίος έλληνας καλαθοσφαιριστής όλων των εποχών! Ωστόσο ελληνικό μπάσκετ υπήρχε και πιο πριν. Η ΑΕΚ που έφερε στις 4 του Απρίλη του 1968 το πρώτο ευρωπαικό κύπελλο για όλα τα ομαδικά αθλήματα στην Ελλάδα, κυρίως, αλλά και ο Παναθηναϊκός και ο Πανελλήνιος και ο Ολυμπιακός της δεκαετίας του '70 είχαν πολύ δυνατές ομάδες. Και δεν πρέπει να τις βγάζουμε στην άκρη. Θα σχολιάσω και κάτι άλλο. Βρέθηκα το Σάββατο στα Δυο Αοράκια και παρακολούθησα ένα μέρος από τον αγώνα του Ηρακλείου με τον παραδοσιακά δυνατό στο μπάσκετ Ηρακλή Θεσσαλονίκης. Όταν είδα τον Γκαγκαλούδη και τον Δέσπο στο παρκέ κατάλαβα πως κάπου έχει γίνει ξανά λίγο στραβός ο γιαλός στο άθλημα ή ότι τέλος πάντων στραβά αρμενίζουμε! Δε λέω να μην έχουν θέση οι σαραντάρηδες! Άνθρωποι είναι και αυτοί! Αλλά αν πρωταγωνιστεί και πάει για άνοδο μια ομάδα με σαραντάρηδες είναι ανησυχητικό! Δε μπορεί να μη βγάζει ταλέντα η Θεσσαλονίκη πλέον και η γύρω περιοχή! Κάτι λοιπόν πρέπει να δουν εκεί στον Ηρακλή που είχε και τα σφυρίγματα της διαιτησίας στο τέλος για να κερδίσει! Και το γράφω εγώ ενώ συμπαθώ τη συγκεκριμένη ομάδα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, που την πρόλαβα να παίζει ωραίο μπάσκετ με Ζντοβντς, Ίνγκραμ και Λευτέρη Κακιούση και να δυσκολεύει τους μεγάλους στο Ιβανόφειο…

Του: Γιώργου Μιμίκου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News