default-image

Βρετανία: Πέντε άτομα ξυλοκόπησαν άγρια 17χρονο

Κόσμος
Βρετανία: Πέντε άτομα ξυλοκόπησαν άγρια 17χρονο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι απήγγειλε κατηγορίες σε πέντε άτομα που φέρεται να εξαπέλυσαν μια «βάναυση» επίθεση, μαζί με μια συμμορία περίπου 30 ατόμων, ενάντια σε έναν έφηβο αιτούντα άσυλο στο νότιο Λονδίνο.

Από την επίθεση το θύμα υπέστη κατάγματα στο κρανίο και αιμάτωμα στον εγκέφαλο.

Οι αρχές, που αντιμετωπίζουν την επίθεση ως έγκλημα μίσους με ρατσιστικά κίνητρα, τόνισαν ότι ο 17χρονος Κουρδοϊρανός υπέστη σοβαρά τραύματα από την επίθεση που συνέβη λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, καθώς περίμενε μαζί με με δύο φίλους του σε μια στάση λεωφορείου κοντά σε μια παμπ στο Κρόιντον.

«Έχει γίνει κατανοητό πως οι φερόμενοι δράστες ρώτησαν το θύμα ποιά είναι η καταγωγή του και μόλις διαπίστωσαν ότι είναι αιτούντας άσυλο, τον κυνήγησαν και εξαπέλυσαν μια βάναυση επίθεση», τόνισε ο επιθεωρητής Γκάρι Κάστλ.

«Το θύμα υπέστη σοβαρές κακώσεις στο κεφάλι και στο πρόσωπο από την επίθεση, που περιλάμβανε επανειλημμένα χτυπήματα στο κεφάλι από μια μεγάλη ομάδα ατόμων», πρόσθεσε.

Ο έφηβος αναρρώνει στο νοσοκομείο και η κατάσταση του σήμερα κρίνεται κρίσιμη αλλά σταθερή και δεν φέρεται να απειλείται η ζωή του, ανέφερε η αστυνομία.

Οι αρχές τόνισαν ότι προχώρησαν σε 11 συλλήψεις από την Παρασκευή το βράδυ και απήγγειλαν κατηγορίες για διάπραξη βάναυσης επίθεσης σε πέντε άτομα, τρία εκ των οποίων είναι 20 ετών και δύο 24.

Ένας άνδρας επίσης κατηγορείται για πρόκληση σοβαρής σωματικής βλάβης με ρατσιστικά κίνητρα. Όλοι τους αναμένεται να οδηγηθούν στο δικαστήριο αργότερα σήμερα.

Τρεις άλλοι, που συνελήφθηκαν με την υποψία για απόπειρα δολοφονίας και βάναυσης επίθεσης, παραμένουν υπό κράτηση.

Η αστυνομική επιθεωρήτρια Τζέιν Κόριγκον τόνισε ότι περίπου 30 άτομα εμπλέκονται στην επίθεση και ότι ο έφηβος ήταν τυχερός που δεν σκοτώθηκε.

«Δεν έχω δει μια επίθεση όπως αυτή για πολλά χρόνια και σίγουρα ποτέ στο Λονδίνο», τόνισε η Κόριγκον στο τηλεοπτικό ειδησεογραφικό δίκτυο Sky News. «Ήταν απλά σοκαριστικό», επισήμανε, σημειώνοντας πως το επίπεδο βίας της επίθεσης δείχνει το πραγματικό μίσος των φερόμενων δραστών.

Με ανάρτηση του στο twitter μετά την επίθεση ο τοπικός βουλευτής Γκάβιν Μπάργουελ χαρακτήρισε «αποβράσματα» τους δράστες, ενώ ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν δεσμεύτηκε οι δράστες να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News