default-image

Απλήρωτα και στο περίμενε 6 χιλιάδες αιτήματα στον ΕΟΠΥΥ

Κρήτη
Απλήρωτα και στο περίμενε 6 χιλιάδες αιτήματα στον ΕΟΠΥΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοινωνικές παροχές για… γερά νεύρα με τη βούλα του δημοσίου εξελίσσονται στο Ηράκλειο οι χιλιάδες εκκρεμείς υποθέσεις που αφορούν πληρωμές για λογοθεραπείες, οξυγονοθεραπείες ακόμη για τη πληρωμή γυαλιών, όπως αποκαλύπτει η ΚΡΗΤΗ TV.

Μάλιστα υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις πολιτών που περιμένουν να πληρωθούν από τον Ιανουάριο του 2016, με τους δικαιούχους να διαμαρτύρονται στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με τη διευθύντρια της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΕΟΠΥΥ Ηρακλείου Γεωργία Παπαδάκη, εκκρεμούν 5.800 αιτήματα πολιτών για πληρωμές, εκ των οποίων τα 1.000 αφορούν λογοθεραπείες ενώ 2.300 αιτήματα αφορούν οξυγονοθεραπείες και γυαλιά.

Αρμοδιότητα πλέον για τις επίμαχες παροχές έχει από τις αρχές του 2017, ο ΕΟΠΥΥ ο οποίος παρέλαβε πρόσφατα τα χιλιάδες αιτήματα για πληρωμές από το ΙΚΑ, τα οποία μάλιστα συσσωρεύονταν στα συρτάρια λόγω της τραγικής έλλειψης σε προσωπικό αλλά και του τεράστιου όγκου δουλειάς, ειδικά στο ΙΚΑ στον Εσταυρωμένο, όπου οι συναλλαγές ημερησίως ξεπερνούν τις 150.

Μετά τις τεράστιες καθυστερήσεις στο ΙΚΑ, δικαιούχοι θα πρέπει να επιδείξουν ακόμη μεγαλύτερη υπομονή στον ΕΟΠΥΥ λόγω τεχνικών προβλημάτων στο ηλεκτρονικό σύστημα, καθώς δεν έχουν περαστεί ακόμη τα στοιχεία των ασφαλισμένων του τέως ΙΚΑ/ΕΤΑΜ, ώστε να ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για τις πληρωμές εντός της βδομάδας, αν τελικά αυτό καταστεί εφικτό.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News