default-image

Στο Ιράκ ο γαμπρός του Τραμπ

Κόσμος
Στο Ιράκ ο γαμπρός του Τραμπ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τζάρεντ Κάσνερ, γαμπρός και στενός συνεργάτης του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, βρίσκεται στο Ιράκ, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη μαζί με τον επικεφαλής του αμερικανικού ΓΕΕΘΑ, τον στρατηγό Τζο Ντάνφορντ, επιβεβαίωσε σήμερα το Πεντάγωνο.

Η επίσκεψη του Κάσνερ, ο οποίος μετέβη στο Ιράκ έπειτα από πρόσκληση του στρατηγού, καθιστά φανερή ην επιρροή και την εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλει ο αμερικανός πρόεδρος τον γαμπρό του.

Ο επικεφαλής των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, ο Κάσνερ, καθώς και ένας σύμβουλος του προέδρου στον τομέα της ασφάλειας και της μάχης κατά της τρομοκρατίας, ο Τόμας Μπόσερτ, αναμένεται να συναντηθούν με ιρακινούς αξιωματούχους, αλλά και με αμερικανούς συμβούλους και στρατιωτικούς που μάχονται κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στη Συρία, διευκρίνισε εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

Είναι η πρώτη επίσκεψη στο Ιράκ του Κάσνερ ο οποίος, όπως και ο πρόεδρος, δεν είχαν καμία εμπειρία διακυβέρνησης προτού έρθουν για να δουλέψουν στον Λευκό Οίκο.

Εκτός από την απόκτηση μιας πιο άμεσης ιδέας για την κατάσταση επί του πεδίου, ο γαμπρός του Τραμπ «ταξιδεύει εξ ονόματος του προέδρου για να εκφράσει την υποστήριξη του προέδρου και τη δέσμευσή του προς την ιρακινή κυβέρνηση και τις αμερικανικές δυνάμεις που συμμετέχουν στην εκστρατεία κατά του ΙΚ», υπογραμμίζει το Πεντάγωνο.

Η παρουσία του Μπόσερτ αναμένεται να «ενδυναμώσει τη σταθερή ιρακινο-αμερικανική εταιρική σχέση για την εξολόθρευση του ΙΚ».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ηγούνται ενός διεθνούς συνασπισμού κατά του ΙΚ και πραγματοποιούν κυρίως αεροπορικά πλήγματα για να βοηθήσουν τις ιρακινές κυβερνητικές δυνάμεις επί του εδάφους.

Πριν από πολλές εβδομάδες, οι ιρακινές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση για την ανακατάληψη από το ΙΚ του δυτικού τμήματος της Μοσούλης, της μεγάλης πόλης του βορείου Ιράκ που είναι προπύργιο των τζιχαντιστών. Περισσότεροι από 200.000 άμαχοι διέφυγαν από τις μάχες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News