default-image

Πότε και γιατί θα γίνει 3ωρη στάση εργασίας από δασκάλους;

Κρήτη
Πότε και γιατί θα γίνει 3ωρη στάση εργασίας από δασκάλους;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με κύρια αιτήματα «όχι στο νέο Λύκειο» και «Όχι στους μισθούς πείνας» η Αγωνιστική παρέμβαση Νομού Ηρακλείου καλεί όλους στη γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 4 Απριλίου, στις 7:30 το απόγευμα, στο 3ο Λύκειο Ηρακλείου, ενώ παράλληλα καλούν τους ενδιαφερομένους στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Απριλίου στη 1:00 το μεσημέρι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

• ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ 3ωρη ΣΤΑΣΗ  ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ  ΠΡΟΚΗΡΥΞΕ Η ΟΛΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (5/4 και ώρα 11-2μμ) ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.

• ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ

ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΕΕ-Δ.Ν.Τ

• ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΜΟΝΙΜΩΝ-ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΟΙ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

• ΟΧΙ ΣΤΟ «ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ» ΤΩΝ ΟΛΙΓΩΝ ΚΑΙ ΕΚΛΕΚΤΩΝ-ΚΑΜΙΑ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ»-ΑΠΟΛΥΣΗ-ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΗ.

• ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ

• ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ -ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΙΚΗΣ ΘΕΣΗΣ

• ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΙΣ ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ.

• ΝΑ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ.

• Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΚΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ.

Συνάδελφοι, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για  να αποσπάσει τη ..συγκατάνευση των ιμπεριαλιστών κηδεμόνων της (ΕΕ-Δ.Ν.Τ)  εν όψει της β' αξιολόγησης και ικανοποιώντας τα αιτήματα της εγχώριας ολιγαρχίας - επιτείνει την αντιλαϊκή πολιτική, εφαρμόζοντας  τις κατευθύνσεις των αντιδραστικών συνθηκών της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ για την εκπαίδευση(Μπολόνια, Πράγα, Βερολίνο, Λισσαβόνα κλπ) και της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, που  επιτάσσουν  τη θέσπιση του «νέου σχολείου της αγοράς» και την ισοπέδωση των βασικών μορφωτικών και εργασιακών κατακτήσεών μας. Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση , στηριγμένη στα πορίσματα του διαλόγου της υποταγής ,  ενορχηστρώνει την επίθεσή της, με  το σχέδιο νόμου για το «Νέο Λύκειο και Ε.Π.Α.Λ» ,   αλλά και με  τις εγκυκλίους για τις Δημιουργικές Εργασίες στο Λύκειο, τη Θεματική Εβδομάδα στο Γυμνάσιο, τη φοίτηση και το βάρβαρο μέτρο της Μαθητείας στα Ε.Π.Α.Λ, ισοπεδώνει θεμελιώδη μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα. Με τον παραπλανητικό μανδύα της δήθεν έρευνας, επιδιώκει η κυβέρνηση να  εδραιώσει  στην εκπαίδευση τη λογική της αποσπασματικής πληροφορίας και των  …πολύμορφων δραστηριοτήτων , στη βάση  των πολλαπλών προγραμμάτων  και της ευέλικτης απασχόλησης, έτσι ώστε  η αμορφωσιά των πολλών και φτωχών να συμπορεύεται με την απασχολησιμότητα, την εργασιακή περιπλάνηση και  την αδιοριστία των εκπαιδευτικών.

Την κατεύθυνση αυτή υπηρετεί στα ειδικότερα πλαίσια της προετοιμασίας του 4ου μνημονίου   και η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ , μέσω τροπολογίας(οι ισχύοντες δημοσιονομικοί περιορισμοί καθιστούν αδύνατο κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα το διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, βάσει των πάγιων ισχυουσών διατάξεων.»),  με την οποία εδραιώνεται το καθεστώς της ελαστικής απασχόλησης  και των ευτελών αμοιβών αφήνοντας την  υπόσχεση για 20.000 διορισμούς ως ένα ακόμη θλιβερό μνημείο εμπαιγμού. Παράλληλα, με άλλη τροπολογία, η  κυβέρνηση «των αριστερών» διακηρύξεων και της δεξιάς , αντιλαϊκής πολιτικής ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ και χτυπάει ακόμη περισσότερο τα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Μάλιστα, ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ «ΤΑΧΕΙΑΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ» ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ  ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ(!), με στόχο να συγκαλύψει τις περικοπές των δαπανών για τους αναγκαίους διορισμούς  των συναδέλφων  που έχουν  ειδικευτεί στην  ειδική αγωγή. Με τον τρόπο αυτό, η Κυβέρνηση όχι μόνο  ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, αλλά επιπλέον  καθιερώνει νέες αντιδραστικές πρακτικές διάσπασης του συλλογικού ιστού μεταξύ των συναδέλφων και εδραίωσης κλίματος  ανταγωνισμού, ανισοτιμίας και αλληλοϋπονόμευσης, την ίδια στιγμή που μετατρέπει τη γνώση σε χρηστική πληροφορία, καθιερώνοντας τους αγοραίους νόμους στην εκπαίδευση.

Την ίδια στιγμή  κυβέρνηση της «αριστεράς» κατέθεσε προς ψήφιση  ένα νέο  αντιδραστικό νόμο για την «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ»-ΑΠΟΛΥΣΗ-ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ-ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΗ  στον  ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, βάσει του οποίου επιβάλλονται οι υποδεικνυόμενες από τον Σ.Ε.Β απολύσεις, εισάγονται τα ιδιωτικό-οικονομικά κριτήρια στη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών και το καθεστώς τρομοκράτησης των δημοσίων υπαλλήλων.

Και ενώ επιτείνεται η αντιλαϊκή καταιγίδα που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο όνομα μάλιστα της «αριστεράς», αλλά στην ουσία στην υπηρεσία της εγχώριας ολιγαρχίας και των ιμπεριαλιστών κηδεμόνων της (ΕΕ-Δ.Ν.Τ-Ν.Α.Τ.Ο), η κυβερνητική παράταξη (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ/ΔΙΚΤΥΟ) και οι σύμμαχοί της (Π.Ε.Κ. ή πρώην Π.Α.Σ.Κ. και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ή πρώην ΔΑΚΕ) όχι μόνο δεν θέλουν να ενημερώσουν τη βάση και να αναδείξουν τα αίτια της αντιλαϊκής λαίλαπας, αλλά επιπλέον δεν τηρούν και αυτές ακόμη τις στοιχειώδεις-καταστατικά επιβαλλόμενες και κινηματικά κεκτημένες - συλλογικές διαδικασίες ενημέρωσης των συλλόγων και αφύπνισης των συναδέλφων ,βάζοντας πλάτη στην αντιλαϊκή καταιγίδα και  δημιουργώντας όρους πλήρους απονεύρωσης του σωματείου

Στην ίδια κατεύθυνση, οι γραφειοκρατικές πλειοψηφίες της ΟΛΜΕ και ΑΔΕΔΥ, αρνούνται να καλέσουν σε αγωνιστική επαγρύπνηση τους εργαζόμενους, δεν κηρύσσουν απεργιακούς αγώνες και περιορίζονται στην…προκήρυξη κάποιων εκτονωτικών  στάσεων εργασίας, ενώ απαιτείται μαζικός, παρατεταμένος και ανυποχώρητος ενωτικός λαϊκός αγώνας για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της αντιλαϊκής πολιτικής που αφαιμάσσει το λαό και αλυσσοδένει τον τόπο με δεσμά ιμπεριαλιστικής εξάρτησης.

• ΑΠΕΝΑΝΤΙ στις ΣΕΙΡΗΝΕΣ της ΥΠΟΤΑΓΗΣ  ΝΑ ΑΝΤΙΤΑΞΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΑΣ.

• ΜΟΝΟ Η ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΗ  ΛΑΙΚΗ ΠΑΛΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΕΙ ΤΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-Δ.Ν.Τ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News