default-image

Σε ρυθμούς Ρίχτερ η Κρήτη με ένα νέο σεισμό

Κρήτη
Σε ρυθμούς Ρίχτερ η Κρήτη με ένα νέο σεισμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, σημειώθηκε 4 λεπτά πριν τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης και συγκεκριμένα νότια της Γαύδου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 80 χλμ. νότια της Γαύδου, 429 χλμ. νότια της Αθήνας.

"Δεν αντιληφθήκαμε το παραμικρό" ανέφερε στο neakriti.gr η δήμαρχος Γαύδου. "Εμείς εδώ δεν νιώσαμε κάτι. Φανταστείτε ότι έμαθα για το σεισμό από εσάς τους δημοσιογράφους. Αν και έμαθα ότι η σεισμική δόνηση είχε επίκεντρο πολύ κοντά σε μας, δεν αισθανθήκαμε κάποιο ταρακούνημα", υποστήριξε συγκεκριμένα η κ. Καλλίνικου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση: 

«Εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνει ότι σήμερα στις 11:56 ώρα Ελλάδος, οι σεισμογράφοι τους κατέγραψαν ασθενή σεισμική δόνηση, με μέγεθος 4,1 βαθμών της κλίμακας Richter, που προέρχεται από απόσταση 429 χλμ. νότια της Αθήνας.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται σε θαλάσσιο χώρο 80 χλμ. νότια της Γαύδου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News