Ειδήσεις

Στο προσκήνιο το έτος Καζαντζάκη και στην Περιφέρεια

Για το έτος «Νίκος Καζαντζάκης» συζήτησαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης και o αναπληρωτής Γενικός της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, κ. Δημήτρης Πλευράκης.

Το 2017 έχει ανακηρυχθεί ως έτος «Νίκου Καζαντζάκη» προς τιμήν του σπουδαίου Κρητικού λογοτέχνη, πράγμα το οποίο αποτέλεσε το κύριο θέμα συζήτησης μεταξύ του κ. Αρναουτάκη και του κ. Πλευράκη, του οποίου έχει αναλάβει το συντονισμό εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ο ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ

Μάλιστα, το Καλοκαίρι το Ηράκλειο θα έχει την τιμή να φιλοξενήσει ένα τριήμερο αφιέρωμα στο Νίκο Καζαντζάκη το οποίο θα διοργανωθεί από το υπουργείο Εξωτερικών, μέσω της γενικής γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού.

Συγκεκριμένα, στη συνάντηση, ο Περιφερειάρχης Κρήτης ανέφερε ότι οι εκδηλώσεις - δράσεις που προγραμματίζονται σε όλο τον κόσμο για το μεγάλο Κρητικό συγγραφέα θα είναι ξεχωριστές, ενώ οι κεντρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στη Κρήτη με την ουσιαστική βοήθεια της Περιφέρειας και δήμων του νησιού.

Από την πλευρά του ο αν. Γενικός της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού Δημήτρης Πλευράκης σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ ανέφερε: «Φέτος το Υπουργείο Πολιτισμού έχει ανακηρύξει το 2017 «Έτος Καζαντζάκη». Η Κρήτη πρέπει να είναι πρωτοπόρα σε μια δράση πολιτισμού στα ίχνη του μεγάλου μας δασκάλου. Το Υπουργείο Εξωτερικών θα διοργανώσει εκδηλώσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης όπου έχει ζήσει ο Κρητικός συγγραφέας όπως είναι το Παρίσι αλλά, στις ΗΠΑ και αλλού. Η κεντρική εκδήλωση θα είναι στη Κρήτη, στον τόπο που τον γέννησε. Με την βοήθεια της Περιφέρειας, του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη, των δήμων της Κρήτης, θα προετοιμάσουμε  εκδηλώσεις το Καλοκαίρι με υψηλόβαθμη εκπροσώπηση από το Ελληνικό Κράτος. Η «καρδιά» της Κρήτης θα χτυπάει δυνατά και θα ακουστεί παντού».

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 11:00 το πρωί της Δευτέρας, στην Περιφέρεια Κρήτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια