default-image

Οι 12 χοχλιοί στον Άρη, το πρωταπριλιάτικο της ΚΡΗΤΗ TV vid

Κρήτη
Οι 12 χοχλιοί στον Άρη, το πρωταπριλιάτικο της ΚΡΗΤΗ TV vid

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αίσθηση του χιούμορ χθες πρωταπριλιά, η ΚΡΗΤΗ TV παρουσίασε είδηση γρίφο για το πρώτο μη επανδρωμένο ταξίδι στον πλανήτη Άρη που αφορά την αποστολή 12 χοχλιών από την Κρήτη με μικροκάμερες, με την υπεύθυνη Τύπου της Ομοσπονδιακής Διαστημικής Ρωσικής υπηρεσίας να απευθύνει σχετικό κάλεσμα σε όλους τους Κρητικούς για να φέρουν δείγματα από την περιοχή τους για την τελική επιλογή…

Και όμως, το πρωταπριλιάτικο ρεπορτάζ αποτελούσε το «κλειδί» για τη λύση ενός γρίφου καλωσορίσματος από τη νικήτρια ομάδα του 15ου Κυνηγιού Κρυμμένου Θησαυρού στο Ηράκλειο, τους «Εμείς κι Εμείς».

Συντονισμένοι οι κυνηγοί με την ΚΡΗΤΗ TV έλυσαν το γρίφο και με τους χοχλιούς στο χέρι έσπευσαν στο σημείο που δεν ήταν άλλο από τη περιοχή του Καράβολα και συγκεκριμένα στη προτομή του Κοσμοναύτη Γιούρι Γκαγκάριν.

Κυνηγός από τους… «Ρεμπελάδες» έλυσε πρώτος το γρίφο, με έπαθλο τι άλλο… χοχλιούς, ενώ και οι υπόλοιποι κυνηγοί δε δυσκολεύτηκαν, καταλήγοντας στο σημείο όπου είχε στηθεί μια μικρή γιορτή από τους «Εμείς κι Εμείς», με μπουφέ… Ρώσικη σαλάτα, χοχλιούς και όχι μόνο…

Δεν έλειψαν και τα παιχνίδια με τους... χοχλιούς, τα οποία έκλεψαν τις εντυπώσεις…

Story... Πρωταπριλιάτικου ρεπορτάζ

12 Απριλίου του 1961

Ο Ρώσος Κοσμοναύτης Γιούρι Γκαγκάριν γινόταν ο πρώτος άνθρωπος που μπήκε σε τροχιά γύρω από τη γη. Ταξίδεψε στο διάστημα και έβλεπε πόσο όμορφη είναι η γη.

Μετά από 56 χρόνια, οι Ρώσοι επανέρχονται, προετοιμάζοντας το πρώτο μη επανδρωμένο ταξίδι τους στον μακρινό πλανήτη Άρη. Αυτή τη φορά επιλέγουν το νησί μας και για την ακρίβεια τα σαλιγκάρια της Κρήτης ως τα πρώτα έμβια γι' αυτό το συναρπαστικό και πρωτόγνωρο ταξίδι.

Στο πλαίσιο αυτό, βρέθηκε στο Ηράκλειο η Κατερίνα Πάπους, εκπρόσωπος Τύπου της Ομοσπονδιακής Διαστημικής Ρωσικής υπηρεσίας, την οποία συναντήσαμε και καταφέραμε να αποσπάσουμε σχετική δήλωση.

Όσο κι αν ακούγεται τρελό, ο επικεφαλής της Αεροδιαστημικής της Ρωσικής υπηρεσίας Βικτόρ Μπορόν, μόλις χθες ανακοίνωσε επίσημα ότι μετά από έρευνα 3 ετών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Μόσχας, αποφάσισαν να στείλουν 12 χοχλιούς με μικροκάμερες στον Πλανήτη Άρη για να δουν αν είναι συμβατές οι βιοποικιλότητες τους με την γη.

Ο Κ. ΒΟΡΟΝ γνωστοποίησε ότιέπειτα από έρευνες τριών ετών κατέληξαν  στο συμπέρασμα ότι τα σαλιγκάρια λόγω των ιδιοτήτων τους και της μακροβιότητας τους ανά τους αιώνες είναι οι καταλληλότεροι οργανισμοί για να συμμετάσχουν σε μη επανδρωμένη αποστολή στον πλανήτη Άρη. Για το λόγο αυτό επιλέχθηκε η συγκεκριμένη ποικιλία που ευδοκιμεί μόνο στην Κρήτη.

Η εκπρόσωπος τύπου της Ομοσπονδιακής Διαστημικής Ρωσικής υπηρεσίας, απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους Κρητικούς για να φέρουν δείγματα από την περιοχή τους ώστε να γίνει η τελική επιλογή των 12 καλύτερων σαλιγκαριών για την αποστολή.

Η παράδοση θα γίνει σήμερα από τις 6 μ.μ. έως 8 μ.μ., το απόγευμα.

Ειδικοί τεχνικοί της αεροδιαστημικής υπηρεσίας μαζί με στελέχη του ΕΦΕΤ, θα περιμένουν για να δειγματίσουν και τελικά να αναδείξουν τα 12 σαλιγκάρια που θα μεταφερθούν σε ειδικά δοχεία στη Μόσχα.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News