default-image

Χανιά: Επεισόδια με αφορμή τα εγκαίνια των γραφείων της Χ.Α.

Κρήτη
Χανιά: Επεισόδια με αφορμή τα εγκαίνια των γραφείων της Χ.Α.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζημιές στο κατάστημα των ΕΛΤΑ στην οδό Περίδου προκάλεσε ομάδα διαδηλωτών που συμμετείχε στην πορεία που ακολούθησε του αντιφασιστικού συλλαλητηρίου έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Κάλυκα Χανίων.

Περίπου δέκα νεαροί έσπασαν με σφυριά τη τζαμαρία του υποκαταστήματος, ενώ προκάλεσαν υλικές ζημιές σε μηχάνημα αυτόματης ανάληψης χρημάτων που βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από τα ΕΛΤΑ.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_ucqsyjf8/

Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από τη Λ. Σούδας και μέσω των οδών Ηρακλείου, Αναγνώστου Γογόνη και Αναπαύσεως, κατευθύνθηκαν προς το κέντρο, αφού διέσχισαν την οδό Περίδου.

Φορείς, συλλογικότητες και φοιτητές συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής, εκφράζοντας την αντίδρασή τους στη λειτουργία των γραφείων της οργάνωσης. Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία σε δρόμους των Χανίων.

Ισχυρή αστυνομική δύναμη είχε παραταχθεί στη λεωφόρο Σούδας, στο ύψος του Κάλυκα, με αφορμή τα εγκαίνια των νέων γραφείων της Χρυσής Αυγής.

Ήδη από το προηγούμενο Σάββατο οι διαμαρτυρόμενοι είχαν δώσει στίγμα των προθέσεών τους με αντιφασιστική συγκέντρωση η οποία είχε καταλήξει σε επεισόδια.

Μάλιστα τότε οι δυνάμεις της Αστυνομίας έκαναν χρήση χημικών για να απωθήσουν μερίδα διαδηλωτών που πετούσε πέτρες και επιχείρησε να προκαλέσει φθορές στο εξωτερικό των γραφείων.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΕΙΣΗΣ: ΧΑΝΙΑ: ΠΕΤΡΟΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΑ ΕΞΩ ΑΠΌ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Χ.Α.

Στα εγκαίνια των γραφείων της Χρυσής Αυγής αναμένεται να παραβρεθούν οι βουλευτές Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, Αντώνης Γρεγος και Σωτηρία Βλάχου.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

Φωτογραφίες-βίντεο: Αντώνης Ιγγλεζάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News