Ειδήσεις

Μοναδικές εμπειρίες στην Κρήτη για 650 φοιτητές Erasmus

Τον ερχόμενο Μάιο στην Κρήτη, θα πραγματοποιηθεί με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης το «The Crete Trip-National Event-ESN Greece» από το Δίκτυο Φοιτητών Erasmus που είναι ο μεγαλύτερος εθελοντικός οργανισμός στην Ευρώπη.

«Γεννήθηκε» το 1989 με σκοπό τη στήριξη και την προώθηση της κινητικότητας των φοιτητών με παρουσία σε περισσότερα από 800 Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα σε 40 χώρες και 15.000 εθελοντές που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε περίπου 200.000 εισερχόμενους φοιτητές κάθε χρόνο, με βασική αρχή «Φοιτητές Βοηθούν Φοιτητές».

Το «The Crete Trip-National Event του ESN Greece» που πραγματοποιείται κάθε χρόνο το μήνα Μάιο από το 2011, είναι ένα από τα δημοφιλέστερα event στο δίκτυο και απευθύνεται στους εισερχόμενους φοιτητές της Ελλάδος. Πρόκειται για ένα τετραήμερο ταξίδι, γεμάτο δραστηριότητες, κατά το οποίο θα δοθεί η ευκαιρία στους φοιτητές του εξωτερικού να γνωρίσουν τον πολιτισμό, την ιστορία, την παράδοση, την Κρητική Διατροφή, ευρύτερα  το τουριστικό προϊόν  της Κρήτης.

Στο πλαίσιο ενημέρωσης-προετοιμασίας της επίσκεψης εκατοντάδων νέων φοιτητών στο νησί μας τον ερχόμενο Μάιο, τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη ενημέρωσαν οι τοπικοί συντονιστές της ενέργειας και συγκεκριμένα: ο εθνικός συντονιστής Κωστής Γιαννίδης Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, η Αφροδίτη Παπαδοπούλου ΤΕΙ Κρήτης, ο Δημήτρης Γιαννόπουλος Πανεπιστήμιο Κρήτης,  ο Γιάννης Αντωνακάκης Πολυτεχνείο Κρήτης, ο Βασίλης Κόντης Πολυτεχνείο Κρήτης.

650 φοιτητές Erasmus από όλη την Ευρώπη

Στη συνάντηση στη Περιφέρεια οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν αναλυτικά τον Περιφερειάρχη Κρήτης για την επερχόμενη δράση, στο πλαίσιο της οποίας θα επισκεφθούν το νησί μας περισσότεροι από 650 φοιτητές Erasmus  από όλη την Ευρώπη, με μέσο όρο ηλικίας 22 με 25 ετών. Μάλιστα με αφορμή τον εορτασμό των 30 χρόνων «Erasmus» προγραμματίζεται μεγάλη εκδήλωση στο Ηράκλειο για την προώθηση της πολύ-πολυτισμικότητας.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης από την πλευρά του ευχαριστώντας τους φοιτητές για την πρωτοβουλία και την απόφαση να διεξαχθεί η δράση στη Κρήτη για άλλη μια φορά, επεσήμανε ότι το ERASMUS είναι από τα σημαντικότερα Ευρωπαϊκά προγράμματα που υλοποιούνται και στη χώρα μας δίνοντας την ευκαιρία σε χιλιάδες φοιτητές να ανταλλάξουν εκπαιδευτικές εμπειρίες στην Ευρώπη. Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι η Περιφέρεια Κρήτης δεν μπορεί να είναι απούσα από ένα τέτοιο σημαντικό γεγονός, που θα προβάλλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και το τουριστικό προϊόν του νησιού μας.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια