Ειδήσεις

Γιγάντιος φουσκωτός μαστός στο κέντρο μεγαλούπολης

Είναι ενδιαφέρον το περίγραμμα των κτιρίων του Λονδίνου στον ορίζοντα, αλλά πριν λίγες μέρες έγινε ακόμα πιο ενδιαφέρον: ένας γιγάντιος φουσκωτός μαστός εμφανίστηκε στην ταράτσα ενός τούβλινου κτιρίου.

Είναι ενδιαφέρον το περίγραμμα των κτιρίων του Λονδίνου στον ορίζοντα, αλλά πριν λίγες μέρες έγινε ακόμα πιο ενδιαφέρον: ένας γιγάντιος φουσκωτός μαστός εμφανίστηκε στην ταράτσα ενός τούβλινου κτιρίου στο Shoreditch, στο ανατολικό Λονδίνο.

Οι εκκεντρικοί Βρετανοί, θα πείτε. Κι όμως, όχι.

Πρόκειται για μια καμπάνια στην οποία προχώρησε η ανεξάρτητη βρετανική οργάνωση Mother London για να ευαισθητοποιήσει τους Λονδρέζους όσον αφορά το κοινωνικό στίγμα, σήμερα, του θηλασμού δημοσίως.

Στις 26 Μαρτίου, ανήμερα την Κυριακή της Μητρότητας (που οι Βρετανοί τη λένε και Μέρα της Μητέρας), έκανε την εμφάνισή του αυτό το τεράστιο μπαλόνι σε σχήμα μαστού, ενώ στους τοίχους ένα γύρω αφίσες ενημέρωναν για το κοινωνικό μήνυμα της εγκατάστασης.

Στο μπλογκ της οργάνωσης, στο πλαίσιο της εκστρατείας #freethefeed, τα μέλη της Mother London σημειώνουν: «Είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι, το 2017, οι Βρετανίδες μητέρες αισθάνονται να τις παρατηρούν όταν θηλάζουν δημόσια, με μπιμπερό ή με το στήθος τους.

»Αυτό ήταν ένα πρότζεκτ για τη Μέρα της Μητέρας. Ένα εγκώμιο για το δικαίωμα της κάθε γυναίκας να αποφασίζει πώς και πότε θα ταΐσει τα παιδιά της, χωρίς να αισθάνεται ενοχή ή αμηχανία για τις επιλογές της ως γονιός».

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια