default-image

Διπλοθεσίτες η Ιβάνκα Τραμπ και ο σύζυγος της

Life
Διπλοθεσίτες η Ιβάνκα Τραμπ και ο σύζυγος της

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κόρη του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, η Ιβάνκα, και ο σύζυγός της Τζάρεντ Κούσνερ έχουν διατηρήσει τις επενδύσεις τους σε επιχειρήσεις και στον κτηματομεσιτικό τομέα που ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια ενώ έχουν ήδη αναλάβει κυβερνητικές θέσεις, σύμφωνα με έγγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον Λευκό Οίκο.

Τα έγγραφα δείχνουν ότι το ζευγάρι, που είναι και οι δύο επισήμως στενοί σύμβουλοι του προέδρου, εξακολουθεί να έχει εισόδημα από τις επενδύσεις τους που εκτιμάται μεταξύ 240 και 740 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι αποκαλύψεις έγιναν με τη μαζική δημοσιοποίηση εγγράφων από τον Λευκό Οίκο που δείχνουν τα περιουσιακά στοιχεία και τα χαρτοφυλάκια δεκάδων ανώτερων υπαλλήλων του όταν ξεκίνησαν να εργάζονται εκεί.

Η Ιβάνκα Τραμπ, η οποία μόλις πριν από λίγες μέρες ανακοίνωσε ότι θα αναλάβει επισήμως ομοσπονδιακή θέση ως προεδρικός σύμβουλος αμισθί, θα διατηρήσει το μερίδιό της στο International Hotel του πατέρα της, το οποίο απέχει μερικά τετράγωνα από τον Λευκό Οίκο.

Το μερίδιο αυτό ανέρχεται σε πέντε με 25 εκατομμύρια δολάρια. Το διάστημα από τον Ιανουάριο ως τον Μάρτιο του 2017 --σύμφωνα με τα ίδια έγγραφα--εισέπραξε από ένα ως πέντε εκατομμύρια δολάρια από τη συμμετοχή της στην ξενοδοχειακή επιχείρηση.

Ο Κούσνερ πρόσφατα επιλέχτηκε από τον πεθερό του να ηγηθεί ενός νέου γραφείου του Λευκού Οίκου με στόχο την αξιοποίηση επιχειρηματικών ιδεών για τον εξορθολογισμό της κυβέρνησης, σύμφωνα με την Washington Post.

Ο 36χρονος είναι ανώτερος σύμβουλος του Τραμπ με ευρεία επιρροή σε θέματα εξωτερικής και εσωτερικής πολιτικής.

Ο Κούσνερ εγκατέλειψε υψηλόβαθμες θέσεις σε περισσότερες από 200 οντότητες που συνδέονται με την κτηματομεσιτική επιχείρηση της οικογένειάς του, αλλά θα συνεχίσει να εισπράττει εισοδήματα από πολλά χαρτοφυλάκια που συνδέονται με την επιχειρηματική αυτοκρατορία που διοικούσε με τον πατέρα του.

Στα έγγραφα αυτά αναφέρονται και τα περιουσιακά στοιχεία του Γκάρι Κον, του πρώην προέδρου της Goldman Sachs και επικεφαλής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου του Λευκού Οίκου, καθώς και του Στιβ Μπάνον, του επικεφαλής στρατηγικής του Λευκού Οίκου.

Η κυβέρνηση Τραμπ θεωρείται μια από τις πλουσιότερες στην αμερικανική ιστορία με το Bloomberg να εκτιμά ότι η συνολική περιουσία των μελών του υπουργικού συμβουλίου και των υψηλόβαθμων αξιωματούχων του Λευκού Οίκου ανέρχεται σε περίπου 12 δισ δολάρια.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News