Ειδήσεις

Αποκαλυπτήρια μνημείου για τους πεσόντες αστυνομικούς

Βαρύς είναι ο φόρος αίματος για την Ελληνική Αστυνομία καθώς από το 1984 μέχρι και σήμερα έχουν χάσει την ζωη τους την ώρα του καθήκοντος 129 αστυνομικοί.

Βαρύς είναι ο φόρος αίματος για την Ελληνική Αστυνομία καθώς από το 1984 μέχρι και σήμερα έχουν χάσει την ζωη τους την ώρα του καθήκοντος 129 αστυνομικοί.

Η επισήμανση αυτή έγινε σήμερα κατά την τελετή τω αποκαλυπτηρίων μνημείου πεσόντων αστυνομικών, που βρίσκεται έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων και αναγέρθηκε με πρωτοβουλία της Ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων Χανίων.

Το μνημείο, που φιλοτέχνησε δωρεάν ο γλύπτης Γιάννης Μαρκαντωνάκης με τη συνδρομή τοπικών φορέων, «θυμίζει» τους 4 Χανιώτες αστυνομικούς που έχασαν τη ζωή τους υπηρετώντας το κοινωνικό σύνολο.

Στην εκδήλωση το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο επιτελάρχης της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης, ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, το Επιτελείο της ΕΛΑΣ στην Κρήτη, οι βουλευτές Βάλια Βαγιωνάκη και Αντώνης Μπαλωμενάκης, το σύνολο των τοπικών αρχών, μέλη των οικογενειών των πεσόντων και πολίτες.

Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Μητροπολίτης Κυδωνίας- Αποκορώνου Δαμασκηνός.

«Η Πολιτεία παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία κάνει ότι μπορεί για ενίσχυση της ΕΛΑΣ και την εμπέδωση κλίματος ασφαλείας για τους πολίτες», τόνισε μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

«Οι συμβολισμοί του μνημείου μας αφορούν όλους», τόνισε από την πλευρά του ο αντιστράτηγος Μ. Καραμαλάκης, ενώ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Γρηγόρης Γρηγοράκος επανέλαβε το αίτημα για αναγνώριση της επικινδυνότητας του έργου των αστυνομικών.

Αναφορά στο μνημείο έκανε η πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων Μαρία Ξενικάκη, ενώ σύντομοι χαιρετισμοί υπήρξαν και από μέλη οικογενειών των πεσόντων αστυνομικών.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Φωτογραφία αρχείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια