default-image

Συνελήφθη Χρυσαυγίτης για τον άγριο ξυλοδαρμό του φοιτητή

Συνελήφθη Χρυσαυγίτης για τον άγριο ξυλοδαρμό του φοιτητή

Σε μία σύλληψη προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. έπειτα από τον βαρύτατο ξυλοδαρμό του 24χρονου φοιτητή στην περιοχή των Ελληνορώσων.

Συγκεκριμένα, το πρωί του Σαββάτου, στην ευρύτερη περιοχή των Αμπελοκήπων, συνελήφθη από άνδρες της κρατικής ασφάλειας ένας από τους δράστες που ξυλοκόπησαν άγρια και τραυμάτισαν σοβαρά τον 24χρονο φοιτητή.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΓΡΙΟΣ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ ΦΟΙΤΗΤΗ ΑΠΟ ΤΑΓΜΑ ΕΦΟΔΟΥ

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία πρόκειται για έναν 42χρονο, ιδιοκτήτη καφετέριας, η οποία είναι στέκι μελών της Χρυσής Αυγής.

Ενώ, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το protothema.gr, ο δράστης είναι και ο ίδιος στέλεχος της Χρυσής Αυγής. Συγκεκριμένα, πρόκειται για μετακλητό υπάλληλο της Βουλής που εργάζεται στο γραφείο του Νίκου Μιχαλολιάκου. Μάλιστα, στο παρελθόν είχε βάλει και ο ίδιος υποψηφιότητα με το κόμμα στην Άρτα.

Ο 42χρονος αρνείται ότι συμμετείχε στον ξυλοδαρμό, αλλά συνελήφθη με βάση συγκεκριμένη μαρτυρία και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Η έρευνα της Κρατικής Ασφάλειας συνεχίζεται για τον εντοπισμό και την σύλληψη των υπολοίπων δραστών.

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε η Κυβέρνηση

Η Κουμουνδούρου κάνει λόγο για τάγματα εφόδου και καλεί όλους τους δημοκρατικούς πολίτες να συνταχθούν σε ένα μαζικό κίνημα κατά του φασισμού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει πως δεν πρέπει να αφήσουμε το φάντασμα του νεοφασισμού να επιστρέψει στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Όπως τονίζει «τα φονικά τάγματα της Χρυσής Αυγής εμφανίστηκαν ξανά. Ένας νεαρός φοιτητής έπεσε θύμα του τυφλού, ρατσιστικού μένους μελών της νεοναζιστικής, εγκληματικής οργάνωσης.  Ο άγριος ξυλοδαρμός του, έρχεται να προστεθεί στη μακρά σειρά  δολοφονικών επιθέσεων και τραμπούκικων χτυπημάτων μεταναστών, αντιφασιστών, αριστερών, αγωνιζόμενων ανθρώπων», αναφέρει η Κουμουνδούρου.

Παράλληλα σημειώνει «δεν μπορούμε και δεν θα αφήσουμε το φάντασμα του νεοναζισμού να επιστρέψει ξανά στους δρόμους της Ελλάδας και της Ευρώπης. Κανένας πολίτης δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής, όσο η εγκληματική οργάνωση, που κρύβεται κάτω από τον μανδύα κοινοβουλευτικού κόμματος, σκορπά το ρατσιστικό, φονικό της μένος».

Καταλήγοντας η ανακοίνωση καλεί σε εγρήγορση τους πολίτες σημειώνοντας: «Κάθε δημοκρατικός πολίτης, κάθε δημοκρατικό κόμμα, πέρα από την αυτονόητη καταδίκη της συγκεκριμένης επίθεσης, οφείλει να συνταχθεί σε ένα μαζικό, πολύπλευρο κίνημα  ενάντια στον φασισμό».   

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News