default-image

Η άνοιξη επιστρέφει στην Κρήτη - πώς θα εξελιχθεί ο καιρός

Κρήτη
Η άνοιξη επιστρέφει στην Κρήτη - πώς θα εξελιχθεί ο καιρός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλλάζει ξανά από σήμερα το καιρικό σκηνικό στην Κρήτη, καθώς μετά από τις τελευταίες ημέρες, κατά τις οποίες το νησί "ξεδίψασε" από τις νεροποντές που σημειώθηκαν στις περισσότερες περιοχές του, φαίνεται ότι η άνοιξη επιστρέφει και πάλι.

Όπως ανέφερε μιλώντας στη "Νέα Κρήτη" ο μετεωρολόγος Μανόλης Λέκκας, σταδιακά από σήμερα ο καιρός βελτιώνεται.

 Το βροχερό σκηνικό πιθανώς να διατηρηθεί για λίγες ώρες σήμερα το πρωί. Όπως μας είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λέκκας, «το πρωί του Σαββάτου θα διατηρηθούν κάποιες νεφώσεις. Πιθανότατα, ακόμη, να υπάρξουν παροδικές βροχοπτώσεις». Οι βροχές θα κάνουν, ωστόσο, την εμφάνισή τους κυρίως στις βόρειες - και ως επί το πλείστον - ορεινές περιοχές της Κρήτης.

Από τις προμεσημβρινές ώρες, πάντως, όπως επισημαίνει στη "Νέα Κρήτη" ο Μανόλης Λέκκας, «ο καιρός θα αρχίσει σταδιακά να φτιάχνει. Έτσι, ενώ αύριο το πρωί (σ.σ. σήμερα) οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 4 με 5 μποφόρ, πολύ γρήγορα η έντασή τους θα μειωθεί, πέφτοντας στα 3 έως 4 μποφόρ. Αναφορικά με τη θερμοκρασία, το πρωί του Σαββάτου το θερμόμετρο θα πέσει κάτω από τους 10 βαθμούς Κελσίου. Η ελάχιστη λοιπόν τιμή της θερμοκρασίας θα κυμαίνεται στους 7 με 8 βαθμούς Κελσίου, ενώ η μέγιστη τιμή θα είναι 14 με 15 βαθμούς Κελσίου».

Όπως σημειώνει, πάντως, ο μετεωρολόγος Μανόλης Λέκκας, στη νότια Κρήτη ο υδράργυρος θα βρίσκεται κατά μέσο όρο δύο βαθμούς υψηλότερα από τις βόρειες περιοχές του νησιού.

Για αύριο Κυριακή, το σκηνικό του καιρού αναμένεται να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο. Σύμφωνα με το μετεωρολόγο, σε ολόκληρη την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά καλός. Θα υπάρξουν, βέβαια, λίγες αραιές νεφώσεις, οι οποίες αναμένεται να σημειωθούν στα ορεινά του νησιού. Ωστόσο, στις περισσότερες περιοχές της Κρήτης θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, γεγονός που ευνοεί - αν μη τι άλλο - τους Κρητικούς που θα θελήσουν να εκμεταλλευτούν την αργία της Κυριακής, εκδράμοντας στην ύπαιθρο του νησιού μας.

Εξάλλου, οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις. Η ένταση, ωστόσο, των βοριάδων δεν αναμένεται να ξεπεράσει τα 3 με 4 μποφόρ. Τέλος, όσον αφορά στη θερμοκρασία, η ελάχιστη τιμή της αναμένεται να κυμανθεί στους 9 με 10 βαθμούς Κελσίου. Από την άλλη, ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει - σύμφωνα με τον κ. Λέκκα - μέχρι και τους 15 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Ας δούμε όμως αναλυτικότερα τον καιρό στα μεγάλα αστικά κέντρα της Κρήτης:

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Σήμερα στο Ηράκλειο θα υπάρξουν αρχικά νεφώσεις, ενώ ενδεχομένως να έχουμε και παροδικές βροχές κατά τόπους. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Αύριο ο καιρός θα είναι καλύτερος: Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι πολύ ασθενείς έως ασθενείς (2-3 μποφόρ), ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

Στην Ιεράπετρα αναμένονται σήμερα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχοπτώσεις, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Αύριο θα υπάρξουν λίγες παροδικές νεφώσεις, ωστόσο ο καιρός θα είναι καλύτερος από σήμερα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΡΕΘΥΜΝΟ

Στο Ρέθυμνο θα έχουμε σήμερα νεφώσεις με παροδικές βροχές κατά τόπους, ωστόσο θα υπάρξει βαθμιαία βελτίωση, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Ο καιρός θα είναι καλύτερος αύριο: Ενδεχομένως να σημειωθούν λίγες πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΧΑΝΙΑ

Σήμερα στα Χανιά θα υπάρξουν αρχικά αυξημένες νεφώσεις με παροδικές βροχές, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και πρόσκαιρα μέτριοι έως και 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 9 έως 13 βαθμούς Κελσίου, ενώ αύριο το σκηνικό του καιρού θα είναι καλύτερο, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News