default-image

Αναζητούν λύσεις για το κυκλοφοριακό στα Χανιά

Κρήτη
Αναζητούν λύσεις για το κυκλοφοριακό στα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενίσχυση της αστυνόμευσης στους κεντρικούς δρόμους, δημιουργία ειδικών χώρων στάθμευσης για τα τουριστικά λεωφορεία και περιορισμούς στην κίνηση των οχημάτων στο Ενετικό λιμάνι, περιλαμβάνει το σχέδιο της δημοτικής αρχής για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού.

Σε σύσκεψη που συγκάλεσε χθες ο δήμαρχος κ. Τάσος Βάμβουκας με τη συμμετοχή των επικεφαλής της Αστυνομίας, του Λιμενικού και άλλων υπηρεσιών, κατατέθηκαν προτάσεις που σε δεύτερη φάση θα επανεξεταστούν ώστε να εφαρμοστούν πριν από το καλοκαίρι.

Όπως είπε ο δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας «πέρυσι καταφέραμε τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο να έχουμε με τη βοήθεια της αστυνομίας ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Θεωρώ ότι φέτος τα μέτρα πρέπει να ενισχυθούν και να επεκταθούν σε διάρκεια».

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Χανίων καλείται να σηκώσει το βάρος των τροχονομικών ελέγχων μέσα στην πόλη με τις περιορισμένες δυνάμεις της,  λόγω υποστελέχωσης. Ο Αστυνομικός Διευθυντής Χανίων ταξίαρχος Γιώργος Λυμπινάκης δήλωσε: «Εμείς όπως και πέρυσι θα ενισχύσουμε τις υπηρεσίες που αστυνομεύουν την πόλη των Χανίων με όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα. Σε κάθε περίπτωση θα δώσουμε βαρύτητα. Πρέπει και ο δήμος να προχωρήσει σε κάποιες παρεμβάσεις που έχουμε ζητήσει».

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Χανίων από την προηγούμενη τουριστική σεζόν έχει ζητήσει επανακαθορισμό των πινακίδων στάσης και στάθμευσης σε πολλά σημεία της πόλης προκειμένου να αποσυμφορηθούν δρόμοι στους οποίους παρατηρείται κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Αναζητούν λύση για τη στάθμευση των τουριστικών λεωφορείων

Δήμος, αστυνομικές και λιμενικές αρχές και εκπρόσωποι άλλων υπηρεσιών αναζήτησαν σήμερα λύση και για τη στάθμευση των τουριστικών λεωφορείων με τον δήμαρχο να προτείνει τη χρήση των πάρκινγκ επί της οδού Νικηφόρου Φωκά.

Σήμερα τα τουριστικά λεωφορεία σταθμεύουν μπροστά από τη Δημοτική Αγορά με τους οδηγούς να εκφράζουν συχνά παράπονα καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που οι θέσεις είναι κατειλημμένες είτε από ΙΧ είτε από αστικά λεωφορεία. Επιπλέον ο δήμος προσανατολίζεται στη δημιουργία σημείου μεταφόρτωσης επιβατών των αστικών λεωφορείων στην Πλατεία 1866.

Για ένα μήνα ανοιχτή η Πλατεία Τελωνείου στο Ενετικό Λιμάνι

Όπως έγινε γνωστό, για ένα ακόμη μήνα θα είναι ανοιχτή για τα αυτοκίνητα η Πλατεία Τελωνείου στο Ενετικό Λιμάνι. Υπάρχει εξάλλου απόφαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου που προβλέπει το κλείσιμο των δύο πλατειών στην ανατολική πλευρά του λιμανιού, από την 1η Απριλίου. Φέτος λόγω γραφειοκρατικών ζητημάτων η ημερομηνία έναρξης ισχύς της απόφασης μεταφέρεται ένα μήνα μετά.

Σχεδιάζεται επίσης ενίσχυση των ελέγχων από τις λιμενικές αρχές ενώ προτείνεται αλλαγή του ωραρίου τροφοδοσίας των καταστημάτων στην παλιά πόλη. Σύμφωνα με τον κ. Βάμβουκα οι αρμόδιες επιτροπές του δήμου έχουν εγκρίνει την αλλαγή του ωραρίου. Έτσι η τροφοδοσία θα γίνεται πλέον 7-9 το πρωί και όχι έως τις 11 που πραγματοποιείται σήμερα. «Θεωρούμε ότι το παλιό λιμάνι αξίζει καλύτερης μεταχείρισης και είναι προς όφελος των ίδιων των καταστηματαρχών να έρχεται ο επισκέπτης να απολαύσει το λιμάνι και να μη βλέπει φορτηγάκια που ξεφορτώνουν κιβώτια» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βάμβουκας.

Ο σχεδιασμός που σήμερα συζητήθηκε θα επανεξεταστεί. Το βέβαιο είναι ότι η ομάδα ΔΙΑΣ και συνολικά η αστυνομία θα συνδράμει καταλυτικά στην αναβάθμιση της εικόνας της πόλης των Χανίων για τους επισκέπτες αλλά και τους κατοίκους.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News