Ειδήσεις

Προχωρά η αποκατάσταση των τειχών... στα Χανιά

Μέσα στον Απρίλιο θα έχει οριοθετηθεί ο χώρος για τη δημιουργία μιας ασφαλούς διαδρομής για τους επισκέπτες από το λιμανάκι μέχρι και το Φρούριο της Γραμβούσας.

Μέσα στον Απρίλιο θα έχει οριοθετηθεί ο χώρος για τη δημιουργία μιας ασφαλούς διαδρομής για τους επισκέπτες από το λιμανάκι μέχρι και το Φρούριο της Γραμβούσας, όπως ανακοίνωσε σήμερα η προϊσταμένη της εφορείας αρχαιοτήτων Χανίων, Ελένη Παπαδοπούλου.

Παράλληλα έκανε γνωστό ότι σε δεύτερη φάση θα γίνει και η αντιμετώπιση των προβλημάτων του φρουρίου που θα περιλαμβάνει στερεώσεις και επεμβάσεις σε τμήματα που παρουσιάζουν σημεία κατάρρευσης.

Η κ. Παπαδοπούλου ανακοίνωσε επίσης ότι μετά την ολοκλήρωση της μελέτης από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού ανατέθηκε η εργολαβία για την αποκατάσταση του τμήματος του Επιπρομαχώνα του Αγίου Δημητρίου στην παλιά πόλη των Χανίων που είχε καταρρεύσει από τις έντονες βροχοπτώσεις του Φεβρουαρίου.

Σε πρώτη φάση θα ληφθούν μέτρα αντιστήριξης και προστασίας του Επιπρομαχώνα σε όλη του την περίμετρο, ενώ σε δεύτερη φάση θα εκπονηθεί ειδική μελέτη για την συνολική αποκατάσταση του Επιπρομαχώνα.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια