default-image

Εργαζόμενοι σε πρεσβεία των ΗΠΑ απολύθηκαν λόγω χασίς

Κόσμος
Εργαζόμενοι σε πρεσβεία των ΗΠΑ απολύθηκαν λόγω χασίς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έξι εργαζόμενοι της αμερικανικής πρεσβείας στην Καμπούλ αποπέμφθηκαν με την κατηγορία της χρήσης ή της κατοχής ναρκωτικών, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος, μια υπόθεση που προκαλεί ενόχληση στην Ουάσινγκτον, η οποία έχει δαπανήσει εκατομμύρια δολάρια στο Αφγανιστάν για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου ναρκωτικών.

Οι απολύσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν έπειτα από έρευνα που διεξήγαγε η πρεσβεία, αφού ένας εργαζόμενος σε αυτή εθεάθη «να συμπεριφέρεται ασυνάρτητα, προφανώς υπό την επήρεια παράνομων ουσιών», σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσε στη δημοσιότητα αυτή την εβδομάδα η Wall Street Journal.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι έξι πρόσωπα που εμπλέκονταν και ήταν όλοι τους μέλη του μη μόνιμου προσωπικού», ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. «Κανένας (μόνιμος) υπάλληλος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν εμπλέκεται στην υπόθεση», πρόσθετε η ανακοίνωση.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστή η εθνικότητα και η ακριβής θέση των εργαζόμενων.

Τα τελευταία 15 χρόνια η αμερικανική κυβέρνηση έχει δαπανήσει δισεκατομμύρια δολάρια στην προσπάθειά της να εξαλείψει τα ναρκωτικά από τη Αφγανιστάν, όμως η χώρα παραμένει ο μεγαλύτερος εξαγωγές οπίου παγκοσμίως.

Η παραγωγή οπίου είναι μια μεγάλη πηγή εσόδων για τους Ταλιμπάν.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News