Ειδήσεις

Κρήτη - Γονείς: "Να μη μειωθούν οι θέσεις στις Πανελλαδικές"

Με τις Πανελλήνιες να απέχουν μόλις λίγους μήνες και με επιστολή τους προς το Υπουργείο Παιδείας, η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Χερσονήσου, καταγγέλλει τη μείωση των θέσεων στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Αναλυτικότερα, η επιστολή τους:

Κε Υπουργέ,

 Για ακόμα μία φορά, μαθητές και γονείς, βρίσκονται αντιμέτωποι με το δυσβάστακτο βάρος των πανελλαδικών εξετάσεων. Λίγο πριν την τελική ευθεία του Γολγοθά τους, χρησιμοποιείτε αποπροσανατολιστικά το ζήτημα της μείωσης των θέσεων σε διάφορες σχολές, δημιουργώντας αναστάτωση και ένταση του άγχους στους υποψήφιους.

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι οι μαθητές δίνουν ένα σκληρό αγώνα μέσα σε ένα υποβαθμισμένο σχολείο που εντείνει τους ταξικούς φραγμούς και δεν είναι ικανό να τους προετοιμάσει επαρκώς για την είσοδό τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι τεράστιες ελλείψεις σε καθηγητές και υλικοτεχνική υποδομή, καθώς και η συνεχώς εντεινόμενη υποβάθμιση του περιεχομένου της μορφωτικής διαδικασίας δημιουργούν μια πολύ δύσκολη καθημερινότητα στα παιδιά μας. Αυτές είναι οι βασικές αιτίες του άγχους και της ανασφάλειάς τους, που τσακίζει τα όνειρά τους για το μέλλον, ενώ επιπλέον γνωρίζουν ότι τα εμπόδια δε σταματούν εδώ. Τους περιμένει μια εξίσου δύσκολη πραγματικότητα και σε επίπεδο σπουδών και σε επίπεδο εργασίας.

Εδώ και χρόνια ακολουθείται η τακτική της έστω και μικρής αυξομείωσης των θέσεων σε διάφορες σχολές, που δεν είναι διόλου τυχαία. Αν και είναι μικρή η διαφοροποίηση και δεν αποτελεί μείζον ζήτημα για την τύχη των παιδιών μας, δεν μπορούμε να  κρύψουμε το γεγονός ότι πρόκειται για ένα παιχνίδι συμφερόντων μικρών ή μεγάλων που παίζεται στις πλάτες των παιδιών μας, της νέας γενιάς που ετοιμάζεται για να βγει στην αγορά εργασίας. Κριτήριο για τις θέσεις στις σχολές δυστυχώς δεν αποτελούν οι ανάγκες της κοινωνίας και της επιστήμης.

Για όλους τους παραπάνω λόγους ζητάμε αυτή τη δύσκολη στιγμή που τα παιδιά μας βιώνουν τις συνέπειες της δικής σας αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, να πάρετε ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης για όλους τους μαθητές που συμμετέχουν σε αυτή την άκρως ψυχοφθόρα διαδικασία των εξετάσεων.

Ζητάμε:

•Την άμεση ανάκληση της Υπουργικής Απόφασης που αφορά στη μείωση του αριθμού των εισακτέων.

•Δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις όσες φορές επιθυμούν οι υποψήφιοι

•Δυνατότητα κατοχύρωσης βαθμολογίας μαθημάτων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια