Ειδήσεις

Έβρεξε καλά στην Κρήτη -έκτακτο δελτίο για Σαβ/κο- vid

Άστατος ο καιρός στην Κρήτη με τους μετεωρολόγους να κάνουν λόγο για βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους.

Άστατος και σήμερα ο καιρός στην Κρήτη με τους μετεωρολόγους μάλιστα να κάνουν λόγο για βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους ενώ βελτίωση των καιρικών φαινομένων προβλέπεται σταδιακά από το Σάββατο το μεσημέρι.

Τα τελευταία 24ώρα έχει βρέξει στις περισσότερες περιοχές του νησιού , επιβεβαιώνοντας έτσι και την λαϊκή παροιμία που λέει : Μάρτης γδάρτης …ενώ η βροχή έχει σκορπίσει και χαμόγελα στον αγροτικό κόσμο του νησιού που επιθυμεί διακαώς το  πολύτιμο νερό να ποτίσει τις καλλιέργειες του.

Παρακολουθήστε video που ανήρτησε στο Facebook , κάτοικος του Οροπεδίου Λασιθίου κ. Σιγανός

Πάντως εκτός από τις παροδικές καταιγίδες στο Ηράκλειο, για αύριο Σάββατο προβλέπονται θυελλώδεις άνεμοι, και συγκεκριμένα στις 3 τα ξημερώματα του Σαββάτου και στις 9 το πρωί σύμφωνα πάντα με δελτίο από το meteo για προειδοποίηση έκτακτων φαινομένων.

Ανάλογο δελτίο υπάρχει για τα Χανια στις 3 το μεσημέρι αλλά και στο Λασίθι στις 3 τα ξημερώματα του Σαββάτου και στις 9 το πρωί.

Αναλυτικά ο καιρός σήμερα

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Καταιγίδα προβλέπεται για το Ηράκλειο Κρήτης σήμερα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 14 έως 16 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βορειοδυτικούς ανέμους έντασης 5 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με βροχοπτώσεις, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 14 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βορειοδυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ.

Για αύριο Σάββατο 1/4, προβλέπεται ασθενής βροχή, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 13 έως 14 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βορειοδυτικούς ανέμους έντασης 5 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας περιμένουμε βελτίωση των καιρικών συνθηκών, με αραιές νεφώσεις, με την θερμοκρασία στους 12 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βορειοδυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.

ΧΑΝΙΑ

Ασθενής βροχόπτωση θα εκδηλωθεί στα Χανιά σήμερα, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 13 έως 15 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 4 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με αρκετές νεφώσεις, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 13 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Για αύριο Σάββατο 1/4, περιμένουμε αρκετές νεφώσεις, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 13 έως 14 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βορειοδυτικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 4 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, με καθαρό ουρανό, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 9 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νότια διεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.

ΡΕΘΥΜΝΟ

Καταιγίδα προβλέπεται για το Ρέθυμνο σήμερα, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 14 έως 15 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους έντασης 5 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με βροχή, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 14 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Για αύριο Σάββατο 1/4, ο καιρός θα είναι βροχερός, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 13 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βορειοδυτικούς ανέμους ως 4 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με την εκδήλωση ασθενούς βροχής, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 12 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βορειοδυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.

ΛΑΣΙΘΙ

Καταιγίδα προβλέπεται για το Ηράκλειο Κρήτης σήμερα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 14 έως 16 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βορειοδυτικούς ανέμους έντασης 5 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με βροχοπτώσεις, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 14 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βορειοδυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ.

Για αύριο Σάββατο 1/4, προβλέπεται ασθενής βροχή, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 13 έως 14 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βορειοδυτικούς ανέμους έντασης 5 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας περιμένουμε βελτίωση των καιρικών συνθηκών, με αραιές νεφώσεις, με την θερμοκρασία στους 12 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βορειοδυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.

Επιμέλεια: Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια