Ειδήσεις

Κρήτη: Σπεύσατε για τους οικισμούς γύρω από το παλάτι του Μίνωα

Να το και το επίσημο κάλεσμα από την Πολεοδομία για τους οικισμούς εντός του αρχαιολογικού χώρου της Κνωσού, που, όπως είχαμε γράψει τις προάλλες, οδεύουν προς την οριστική οριοθέτησή τους.

Η οριστική οριοθέτηση μιας σειράς οικισμών (Μπουγάδα Μετόχι, Μακρύ Τοίχος, Βλυχιά, Αγία Ειρήνη) εκκρεμούσε τα τελευταία χρόνια. Υπήρξε μια καθυστέρηση. Ωστόσο η υπόθεση ξεμπλόκαρε εσχάτως μετά από τις σχετικές συνεννοήσεις Λότζιας και υπουργείων. Και έτσι ο Δήμος προχωρά τώρα στην ανάρτηση των τοπογραφικών διαγραμμάτων, καλώντας από την ερχόμενη Δευτέρα τούς εμπλεκόμενους ιδιοκτήτες ακινήτων να σπεύσουν στην Πολεοδομία, να ενημερωθούν από κοντά για τα τοπογραφικά και φυσικά να υποβάλουν τυχόν ενστάσεις αν νομίζουν ότι θίγονται οι περιουσίες τους.

«Η Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου Ηρακλείου καλεί τους ενδιαφερόμενους για την οριστική οριοθέτηση των οικισμών εντός του αρχαιολογικού χώρου Κνωσού του δήμου Ηρακλείου (Μπουγάδα Μετόχι, Μακρύ Τοίχος, Βλυχιά, Αγία Ειρήνη), να προσέλθουν στην υπηρεσία μας (γραφείο 214) από τη Δευτέρα 3 Απριλίου και για 20 ημέρες, προκειμένου να λάβουν γνώση των τοπογραφικών διαγραμμάτων των προς οριστική οριοθέτηση οικισμών Κνωσού, ως εκπονήθηκαν από τη Διεύθυνση Πολεοδομίας Δήμου Ηρακλείου μετά των πινάκων συντεταγμένων και περιγραφής ορίων, και όπως συνοδεύουν την απόφαση με αρ. 17/2017 της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και την 221/2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου Κρήτης, καθώς και να υποβάλουν στην υπηρεσία μας τυχόν ενστάσεις επί των διαγραμμάτων», αναφέρει η ανακοίνωση-πρόσκληση του Δήμου.

ΜΠ.Σ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια