default-image

Απαγωγή επιχειρηματία: Αγωνιά η οικογένεια, νεότερα δεδομένα νid-pics

Χανιά
Απαγωγή επιχειρηματία: Αγωνιά η οικογένεια, νεότερα δεδομένα νid-pics

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεχίζεται το θρίλερ με την απαγωγή του 54χρονου γνωστού επιχειρηματία από το Ηράκλειο, τα ίχνη του οποίου έχουν χαθεί τις τελευταίες ώρες και με τις αστυνομικές αρχές να εξετάζουν το σενάριο να έπεσε θύμα αγνώστων δραστών ενώ κινείτο με το αυτοκίνητο του.

Η υπόθεση, που πρώτη αποκάλυψε στο πανελλήνιο, το neakriti.gr είναι εξαιρετικά σοβαρή, αφού ο επιχειρηματίας και η οικογένειά του είναι γνωστοί και σεβαστοί και ιδιαίτερα αγαπητοί στο Ηράκλειο και την Κρήτη, έχοντας αναπτύξει σημαντική δραστηριότητα εντός και εκτός Ελλάδας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το ένα από τα δύο καμένα αυτοκίνητα που βρέθηκαν χθες κοντά στην περιοχή του ΠΑΓΝΗ έχει κλαπεί από τον περασμένο Δεκέμβριο και το άλλο από τον περασμένο Οκτώβριο.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΑΡΠΑΓΗ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ (VIDEO - PHOTOS)

Ενώ μέχρι αργά το απόγευμα χθες, φαινόταν ότι δεν υπάρχει ειδοποίηση προς την οικογένεια το γεγονός ότι ενεπλάκησαν ειδικοί διαπραγματευτές και ψυχολόγοι λογικά σημαίνει ότι πρέπει να υπήρξε επικοινωνία με την διατύπωση των οποίων «αιτημάτων» των δραστών.

Να αναφέρουμε, εξάλλου, ότι επιχειρηματίες-συνδικαλιστές που έμαθαν το όνομα του εξαφανισθέντος επιχειρηματία, επιχείρησαν αμέσως να επικοινωνήσουν με την οικογένειά του για να μάθουν περισσότερα και να εκφράσουν και την προσωπική τους συμπαράσταση και στήριξη για τις δραματικές ώρες που βιώνει. Όμως τα τηλέφωνα ήταν κλειστά.

Παρακολουθήστε τη στιγμή που το αυτοκίνητο του επιχειρηματία φτάνει με τη συνοδεία περιπολικών από τα Καλέσα στο αστυνομικό μέγαρο Ηρακλείου

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_8ye3ffid/

Καθώς όλα γίνονται κάτω από άκρα μυστικότητα και η κάθε κίνηση της οικογένειας του επιχειρηματία γίνεται σε συνεννόηση με την Ελληνική Αστυνομία, που κανείς δεν ξέρει πότε θα προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις.

Και οι λόγοι είναι προφανείς, καθώς η οποιαδήποτε δημοσιοποίηση δεν μπορεί να γίνει επίσημα από την Αστυνομία, χωρίς τα ανάλογα στοιχεία που θα της επιτρέψουν να βγει προς την κοινή γνώμη και να ανακοινώσει το συμβάν.

Τα νεότερα δεδομένα

Η αστυνομία ερευνά πολύ προσεκτικά τον τρόπο της σύγκρουσης των οχημάτων στα Καλέσα εκεί όπου βρέθηκε το αυτοκίνητο του επιχειρηματία.

Συγκεκριμένα αναλύει τα δεδομένα αναφορικά με τα χτυπήματα μπροστά από τον αριστερό τροχό του πολυτελούς αυτοκινήτου ,στο καπό της μηχανής αλλά και στο μπροστινό μέρος του παρμπρίζ όπου υπάρχουν πλήγματα με βαρύ αντικείμενο κατά πιθανότητα με βαριοπούλα χωρίς να αφήνει «απέξω» και το σπασμένο αριστερό τζάμι του οδηγού

Το αυτοκίνητο όταν το εντόπισαν είχε ανοιχτές τις δύο μπροστινές πόρτες άρα ένα πιθανό σενάριο είναι ότι αφού τον εγκλώβισαν προφανώς ένοπλοι προσπάθησαν να σπάσουν σημεία του αυτοκίνητου για να μπουν μέσα και τελικά το κατάφερνα απλό την πλευρά του οδηγού.

Υπάρχει ένα ακόμη τουλάχιστον αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν και ένα ακόμη ΙΧ που πρέπει να παρακολουθούσε τις κινήσεις του επιχειρηματία και των δραστών. Συνολικά δηλαδή μιλάμε για «επιχείρηση απαγωγής» με τέσσερα αυτοκίνητα.

Επίσης σύμφωνα με τις πληροφορίες ,προφανώς και πρέπει να το σχεδίαζαν καλά για αρκετό χρονικό διάστημα παρακολουθώντας τις κινήσεις του 54χρονου επιχειρηματία αλλά και το πρόγραμμα του.

Ενός ανθρώπου με ιδιαιτέρως χαμηλό προφίλ που διατηρεί ο ίδιος όλα αυτά τα χρόνια και δίχως να έχει λάβει ποτέ ιδιαίτερα μέτρα ασφάλειας, οι δράστες επέλεξαν στοχευμένα να χτυπήσουν ημέρα ώρα και σημείο.

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ- στην Κρήτη ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ και κορυφαία στελέχη της αστυνομίας

Όπως όλοι μπορούμε να καταλάβουμε, μετά από ένα τέτοιο γεγονός, η κάθοδος στο Ηράκλειο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Αναγνωστάκη, αλλά και του προϊσταμένου Επιτελείου του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. Μιχάλη Καραμαλάκη, με καταγωγή από την Κρήτη, έχει αποκτήσει  άλλο ενδιαφέρον και σίγουρα θα επικεντρωθεί σε αυτήν την πολύ σοβαρή υπόθεση.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση σε ολόκληρη τη χώρα, από τη στιγμή που το neakriti.gr αποκάλυψε τις πρώτες πληροφορίες σχετικά με την εξαφάνιση και πιθανότατη αρπαγή του Ηρακλειώτη επιχειρηματία.Από τη στιγμή που έγινε αντιληπτή η εξαφάνιση του Ηρακλειώτη, σήμανε συναγερμός στις αρμόδιες Αρχές, που άρχισαν κάτω από άκρα μυστικότητα να διερευνούν την υπόθεση.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΡΠΑΓΗΣ: ΕΦΘΑΣΑΝ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΕΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ- ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_hijlqz4v/

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΦΛΕΓΟΜΕΝΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Τα σενάρια της αρπαγής

Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το αυτοκίνητο, η εύρεση των δύο αυτοκινήτων που πυρπολήθηκαν κοντά στο ΠΑΓΝΗ, η θέση που βρέθηκε το Ι.Χ. του επιχειρηματία στο δρόμο, καθώς και κάποια ίχνη από χτυπήματα πάνω στο ίδιο Ι.Χ., επιτρέπουν στους ειδικούς να κάνουν μια πρώτη εκτίμηση για ένα πιθανό σενάριο ως προς το πώς εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα της αρπαγής.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτές τις εκτιμήσεις, ένα πιθανό σενάριο έχει ως εξής:

Ο επιχειρηματίας με το αυτοκίνητό του εκινείτο προς Καλέσα, όταν εμφανίστηκε μπροστά του ένα άλλο όχημα (πιθανότατα, εφόσον οι δύο υποθέσεις συνδέονται, το 4Χ4 που βρέθηκε καμένο στο ΠΑΓΝΗ), το οποίο τον χτύπησε στην αριστερή πλευρά, αυτή του οδηγού, για να τον ακινητοποιήσει. Την ίδια ώρα, πίσω του ερχόταν το δεύτερο αυτοκίνητο, η BMW, που επίσης βρέθηκε καμένη στο ΠΑΓΝΗ, που του έκλεισε πιθανή οδό διαφυγής προς τα πίσω.

Από τα δύο αυτοκίνητα πετάχτηκαν οι δράστες, που πιθανότατα ήταν οπλισμένοι, αλλά είχαν μαζί τους και μια βαριοπούλα, με την οποία αρχικά χτύπησαν το καπό του αυτοκινήτου για να εκφοβίσουν τον οδηγό (υπάρχει ένα έντονο βαθούλωμα στο μπροστινό καπό του οχήματος), αλλά και το παρμπρίζ, που όμως δεν έσπασε. Την ίδια βαριοπούλα πρέπει να χρησιμοποίησαν στη συνέχεια για να συντρίψουν το τζάμι του οδηγού, το οποίο προφανώς είχε ανεβάσει ο επιχειρηματίας.

Εφόσον εκτυλίχθηκαν έτσι τα πράγματα, οι δράστες έβγαλαν με τη βία τον επιχειρηματία από το αυτοκίνητό του και τον επιβίβασαν σε ένα από τα δύο οχήματα, με τα οποία μετέβησαν στο σημείο όπου αυτά βρέθηκαν καμένα.

Εκεί τα εγκατέλειψαν, τους έβαλαν φωτιά για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους και τυχόν πειστήρια και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε τρίτο όχημα, το οποίο πιθανότατα τους περίμενε στο σημείο και εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Όλα αυτά βεβαίως - επαναλαμβάνουμε - είναι εντελώς υποθετικά και δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν από κάποια πηγή, αφού οι μόνοι που θα μπορούσαν να τα επιβεβαιώσουν είναι οι μετέχοντες σε αυτά, κάτι που προφανώς είναι επί του παρόντος αδύνατο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News