Ειδήσεις

"Παγκρήτιος Ένωσις": Επίτιμος πρόεδρος ο Β. Βαρδινογιάννης

Σε επίτιμο πρόεδρό της εναγόρευσε η "Παγκρήτιος Ένωσις", τον κ. Βαρδή Βαρδινογιάννη, για τη συμβολή του στη διάδοση της κρητικής παράδοσης και για την προσφορά του στον κρητικό λαό και στη χώρα γενικότερα.

Τον γνωστό Κρητικό επιχειρηματία αναγορεύτηκε η "Παγκρήτιος Ένωσις", το βράδυ της Τετάρτης στην Αθήνα, σε τιμητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τα 150 χρόνια από το ολοκαύτωμα του Αρκαδίου, για την παρουσίαση του βιβλίου «Το Ιερόν και Ηρωικόν της Κρήτης Αρκάδι» του συγγραφέα Διονυσίου Μαραγκουδάκη, Επισκόπου Πέτρας.

 

Η «Παγκρήτιος Ένωσις» αφιέρωσε το βιβλίο στον κ. Βαρδή Βαρδινογιάννη με την ευγενική χορηγία του οποίου τυπώθηκε.

«Το βασικό χαρακτηριστικό του Βαρδή, είναι ότι όταν ήρθε από το Ρέθυμνο στην Αθήνα κράτησε ό,τι έφερε από την Κρήτη: Το κρητικό φιλότιμο, την κρητική φιλοξενία, την αγάπη προς καθετί κρητικό. Με λίγα λόγια κράτησε την κρητική λεβεντιά!» είπε ο Πρόεδρος της «Παγκρητίου Ενώσεως», Γιώργος Μαριδάκης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου N.J.V. Athens Plaza στο Σύνταγμα, παρουσία σημαντικών προσωπικοτήτων από τον πολιτικό, τον επιχειρηματικό και τον καλλιτεχνικό χώρο και διακεκριμένων μελών της κρητικής παροικίας των Αθηνών.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πολλά μέλη της οικογένειας του κυρίου Βαρδή Βαρδινογιάννη, η σύζυγός του Μαριάννα, τα παιδιά του Γιάννης Βαρδινογιάννης και Νίκος Βαρδινογιάννης με τη σύζυγό του Αλεξία Αντσακλή, η κόρη του Βαρδιάννα με τον σύζυγό της Ιδομενέα Κογχυλάκη, τα αδέλφια του κυρίου Βαρδή Βαρδινογιάννη, Ελένη Κεφαλογιάννη και Γιώργος Βαρδινογιάννης, η κυρία Ελένη Σ. Βαρδινογιάννη και ο γιός της κύριος Γιάννης Σ. Βαρδινογιάννης, η κυρία Αμαλία Βαρδινογιάννη και ο κύριος Σπύρος Καπράλος.

Επίσης μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο Σεβασμιώτατος Επίσκοπος Κισάμου και Σελίνου κ.κ. Αμφιλόχιος.

Η "Παγκρήτιος Ένωσις" είναι μεγαλύτερο πνευματικό - πολιτιστικό σωματείο της Ελλάδας που αριθμεί πάνω από 80.000 μέλη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια