default-image

Μαχλάς: Ευλογία ο Ιβάν Σαββίδης

Ποδόσφαιρο
Μαχλάς: Ευλογία ο Ιβάν Σαββίδης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε σήμερα ο Νίκος Μαχλάς σε αθλητικό ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης...

Αναλυτικά ο παλαίμαχος άσος του ΟΦΗ σχολίασε στο αθλητικό Metropolis:

Για το σχέδιο αλλαγών στη Super League: «Είναι σωστό, όμως, θέλει επεξεργασία. Δεν είναι εύκολο να λέμε ότι με 14 ομάδες θα είναι απαραίτητα ανταγωνιστικό το Πρωτάθλημα. Το κύριο μέλημα είναι το οικονομικό. Και με 16 ομάδες μπορεί να είναι ανταγωνιστικό το Πρωτάθλημα, αν είναι οι ομάδες είναι καλά οικονομικά. Είναι θέμα οικονομικής πολιτικής. Αυτή τη στιγμή είναι χαώδεις οι διαφορές από ομάδα σε ομάδα. Βλέπουμε προβλήματα στον Ηρακλή, τη Βέροια και άλλες ομάδες. Αν έχει, όπως λένε, τόσο μεγάλο πρόβλημα να πάρει την αδειοδότηση ο Παναθηναϊκός, φανταστείτε τι ισχύει για τις υπόλοιπες ομάδες».

Για τον ισχυρισμό ότι και οι 14 ομάδες είναι πολλές για τη Super League: «Δεν νομίζω ότι είναι αυτό το θέμα. Πρέπει να το δούμε από άλλη οπτική γωνία. Είναι εύκολο να λέμε ότι απλά με το να κάνουμε 14 τις ομάδες το Πρωτάθλημα θα είναι ανταγωνιστικό. Ίσως θα είναι καλύτερο, αλλά πρέπει να ενισχυθούν οικονομικά όλες οι ομάδες για να μην έχουμε φαινόμενα Ηρακλή ή Βέροιας. Για μένα, το ζήτημα είναι, πρωτίστως, οικονομικής πολιτικής του Πρωταθλήματος».

Για την ανάδειξη του Πρωταθλητή μέσω πλέι οφ: «Δεν το θεωρώ καλό. Ο πρώτος είναι πρώτος και θα είναι άδικο να βρεθεί μετά το τέλος του Πρωταθλήματος ντεφορμέ και να χάσει σε λίγα παιχνίδια το Πρωτάθλημα».

Για τον Ηρακλή: «Είναι πολύ κρίμα για μια ομάδα που έχει προσφέρει τόσα πολλά στην Ελλάδα να είναι σε αυτήν την κατάσταση. Αν δεν υπάρχουν άνθρωποι που να μπορούν να προσφέρουν οικονομικά, δε γίνεται μόνο με το όνομα να σωθεί μια ομάδα. Και να αλλάξει η ιδιοκτησία, αν δεν έρθει ένας δυνατός παράγοντας να τρέξει την ομάδα, θα έχουμε πάλι τα ίδια. Δεν είναι το πρόβλημα ένας άνθρωπος, που τον βγάζουμε και βάζουμε κάποιον άλλον στη θέση του».

Για τον Ιβάν Σαββίδη: «Αυτός ο άνθρωπος είναι ευλογία για την Ελλάδα. Η πρώτη του σκέψη είναι ένα ποδόσφαιρο καθαρό και χωρίς άλλου είδους σκοπιμότητες».

Για το πότε θα είναι σε θέση ο ΠΑΟΚ να πάρει το Πρωτάθλημα: «Ο ΠΑΟΚ χτίζει ομάδα για να πάρει το Πρωτάθλημα. Καλό είναι να συμβεί το ίδιο και με τις υπόλοιπες ομάδες. Με τον τρόπο που λειτουργεί και αν υπάρξει ισονομία, που πιστεύω ότι θα υπάρξει, θα έχει τις ίδιες πιθανότητες με όλους».

Για τον φετινό ΠΑΟΚ: «Διακρίνουμε ορισμένα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του. Δεν έχει βρει ακόμη σταθερότητα. Καλό είναι οι άνθρωποί του να δουν τι λάθη έγιναν και νομίζω ότι θα έρθει η σταθερότητα και ο χρόνος που ο ΠΑΟΚ θα είναι δυνατός, γιατί είναι ομάδα που επενδύει στο ποδόσφαιρο. Χρειάζεται, πάντως, μεγαλύτερη σταθερότητα αν θέλει να πρωταγωνιστεί και να βρίσκεται κοντά στους τίτλους».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News