default-image

«ΚΡΗΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ» για επτά αυθεντικά κρητικά προϊόντα

Οικονομία
«ΚΡΗΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ» για επτά αυθεντικά κρητικά προϊόντα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με το σήμα "ΚΡΗΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ" πιστοποιήθηκαν σήμερα κρητικές επιχειρήσεις, μία πιστοποίηση για τη διάδοση και ανάδειξη της κρητικής ποιότητας και κατοχύρωση των αυθεντικών κρητικών προιόντων.

Για επτά αυθεντικά, χειροποίητα προϊόντα δικής τους παραγωγής οι εκπρόσωποι των τοπικών επιχειρήσεων πήραν σήμερα (στις 12 το μεσημέρι - Επιμελητήριο Ηρακλείου), στα χέρια τους το σήμα "ΚΡΗΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ".

Στόχος του δικτύου

Πρόκειται ένα δίκτυο για τη διάδοση και ανάδειξη της Κρητικής ποιότητας και παράδοσης με πολλαπλασιαστικά οφέλη για την Κρητική οικονομία. Στόχος του είναι η επιλογή αυθεντικών κρητικών προϊόντων με κοινή σήμανση και ενιαία ποιότητα με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός ισχυρού ονόματος (brand name).

Για το σκοπό αυτό δημιουργείται μία διαδικασία ταυτοποίησης των κατασκευαζόμενων στην Κρήτη προϊόντων, εκτός του τομέα των τροφίμων και ποτών, που περιλαμβάνει έλεγχο, πιστοποίηση, διαχωρισμό, σήμανση και παράλληλα μία διαδικασία προώθησης τους στους επισκέπτες στη βάση της ιδέας ότι είναι χειροποίητα και αυθεντικά.

Το δίκτυο «ΚΡΗΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ» είναι ανοιχτό σε όλες τις επιχειρήσεις και τους κατοίκους της Κρήτης ως μοχλός ανάπτυξης της Κρητικής παραγωγής, των τοπικών επιχειρήσεων και της Κρητικής οικονομίας. Σκοπός είναι να προωθήσει τα προϊόντα αυθεντικής Κρητικής λαϊκής τέχνης τα οποία κατασκευάζονται αποκλειστικά από Κρητικούς καλλιτέχνες και αποτελούν συνεχιστές της παράδοσης.

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News