default-image

Σαν σήμερα πριν 30 χρόνια το ΟΦΗ-Ολυμπιακός 4-1

Ποδόσφαιρο
Σαν σήμερα πριν 30 χρόνια το ΟΦΗ-Ολυμπιακός 4-1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σαν σήμερα, στις 29 Μαρτίου του 1987, ο ΟΦΗ είχε πετύχει μια από τις μεγαλύτερές του νίκες στην Α΄Εθνική Κατηγορία. Είχε θριαμβεύσει με 4-1 κόντρα στον Ολυμπιακό στο Ηράκλειο και μάλιστα το σκορ τον αδικούσε!

Μάλιστα μετά το ματς ο Ευγένιος Γκέραρντ είχε πει χαρακτηριστικά: "Να μάθουν οι φίλοι του Ολυμπιακού στην Κρήτη πως το νησί τους έχει μια πολύ δυνατή ομάδα!"

Το σκορ άνοιξε στο 25ο λεπτό όταν ο Νιόπλιας βρήκε τον Βλαστό κι εκείνος άνοιξε το σκορ με δυνατό σουτ.

Νωρίτερα (21'), ο Βλαστός είχε ζητήσει πέναλτι και αργότερα (36') ο Δημήτρης Σκούνας απέκρουσε πάνω στη γραμμή το σουτ του Περσία, χωρίς να είναι σίγουρο αν η μπάλα πέρασε τη γραμμή.

Το β΄μέρος όμως ξεκίνησε...με ξεκάθαρο γκολ:  Ο Περσίας έκανε σέντρα από δεξιά, η μπάλα πέρασε από τον Σαμαρά και κατέληξε στον Νίκο Τσίμπο, ο οποίος διπλασίασε το προβάδισμα του ΟΦΗ με σουτ.

Τρία λεπτά αργότερα (50'), ο Βλαστός κέρδισε πέναλτι από τον Μίχο, ο Νιόπλιας ευστόχησε και «κλείδωσε» τη νίκη των γηπεδούχων, ενώ στο 74' ο Νίκος Γκουλής βρήκε τον Βλαστό κι εκείνος έγραψε το 4-0!

Στο 79' ο ΟΦΗ πέτυχε και 5ο γκολ με τον Αθανασιάδη αλλά ακυρώθηκε ως οφσάιντ και τελικά στο 87΄ο Ίγκορ Βράμπλιτς πέτυχε το γκολ της τιμής για τον Ολυμπιακό κλείνοντας το σκορ σε 4-1...

Και όμως αυτή η ομάδα του Ολυμπιακού είχε πανηγυρίσει δυο μήνες μετά το πρωτάθλημα. Το τελευταίο πριν ξεκινήσουν τα "πέτρινα της χρόνια"...

ΟΦΗ (Έγκε Γκέραρντ): Σηφάκης, Γκουλής, Βασιλείου, Τσίμπος, Μιχαλήτσος, Τσινός, Περσίας, Ίσις (80' Χαραλαμπίδης), Νιόπλιας, Σαμαράς, Βλαστός (78' Αθανασιάδης).

Ολυμπιακός (Αλκέτας Παναγούλιας): Σκούνας, Αποστολάκης, Ξανθόπουλος, Τόγιας, Μίχος (75' Σεμερτζίδης), Μπονόβας, Ζελελίδης, Παπαχρήστου, Αναστόπουλος (46' Βράμπλιτς), Μητρόπουλος, Βαΐτσης.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Μιμίκος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News