Ειδήσεις

"Παράταση" στο δικαστικό αγώνα με τον ποδοσφαιρικό παράγοντα

Για τη Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου, διακόπηκε η δίκη για την υπόθεση του Ηρακλειώτη πρώην ποδοσφαιρικού παράγοντα.

Για τη Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου, διακόπηκε η δίκη για την υπόθεση του Ηρακλειώτη πρώην ποδοσφαιρικού παράγοντα, ο οποίος κατηγορείται ότι είχε αποκομίσει περισσότερο από ένα εκατομμύριο ευρώ, εξαπατώντας συμπολίτες μας.

Ο κατηγορούμενος φέρεται ότι παριστάνοντας τον ειδήμονα στις επενδύσεις κεφαλαίων, αλλά και ότι είχε πρόσβαση σε διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, κατάφερε να ξεγελάσει συνολικά δέκα Κρητικούς, οι οποίοι του εμπιστεύτηκαν σημαντικά χρηματικά ποσά…

Η πολύκροτη δίκη, στην οποία εκτός από τον πρώην ποδοσφαιρικό παράγοντα, είναι κατηγορούμενα τρία ακόμη άτομα, ξεκίνησε την Τρίτη (28/3) με την κατάθεση τεσσάρων φερόμενων παθόντων.

Σημειώνεται ότι στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης κάθισαν την Τρίτη (28/3) μόνο οι δύο από τους τέσσερις κατηγορούμενους.

Ο λόγος για τον πρώην ποδοσφαιρικό παράγοντα και τη δικηγόρο από την Κύπρο. Στον αντίποδα, τόσο ο Κρητικός, όσο και ο Κύπριος συγκατηγορούμενός τους παρίστανται στη δίκη δια των πληρεξουσίων συνηγόρων τους.

Αξίζει να προστεθεί ότι η λίστα των μαρτύρων του κατηγορητηρίου αριθμεί πλήθος ατόμων, κάτι που σημαίνει ότι η εκδίκαση της υπόθεσης αναμένεται να διαρκέσει αρκετά.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η παράτυπη δράση του κατηγορούμενου, ο οποίος αναμένεται να καθίσει σήμερα στο εδώλιο μαζί με τρία ακόμη άτομα, φέρεται να έλαβε χώρα πριν από περίπου εννέα χρόνια.  Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται και στο σχετικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, ο -τότε- πρόεδρος γνωστής ποδοσφαιρικής ομάδας του νομού Ηρακλείου, παρουσιαζόταν -ήδη από το 2002- ως επιχειρηματίας με μεγάλη οικονομική ευρωστία, χωρίς να διστάζει μάλιστα να προβαίνει σε υπέρογκα έξοδα.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος φέρεται να παρουσιαζόταν ως αξιόπιστος οικονομικός σύμβουλος, με μεγάλη εμπειρία στον επενδυτικό τομέα. Εν συνεχεία, φέρεται να πρότεινε στα υποψήφια θύματά του διάφορα επενδυτικά προγράμματα, τα οποία -σύμφωνα με τον ίδιο- θα τους πρόσφεραν εγγυημένες αποδόσεις από 4% έως 5% ή και περισσότερο, επί του αρχικού κεφαλαίου επένδυσης, σε μηνιαία βάση.

Εξάλλου, ο πρώην ποδοσφαιρικός παράγοντας κατηγορείται ότι -προκειμένου να γίνει ακόμη πειστικότερος ενώπιον των θυμάτων του- παρέθετε ονόματα δήθεν επενδυτών, που είχαν καταφέρει να κερδίσουν πολλά χρήματα με την πολύτιμη συνδρομή του. Φέρεται επίσης να διαβεβαίωνε τα υποψήφια θύματά του ότι τα κεφάλαιά τους ήταν απόλυτα εξασφαλισμένα, δίνοντάς τους ως εγγύηση επιταγές, οι οποίες -όπως προέκυψε αργότερα- ήταν ακάλυπτες.

Πιο συγκεκριμένα, μέσα στη διετία 2006 με 2007, ο φερόμενος απατεώνας κατάφερε να ξεγελάσει συνολικά δέκα άτομα, τα οποία του κατέβαλαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο πιο… τυχερός -μέσα στην ατυχία του- από τους παθόντες έχασε μόνο 15.000 ευρώ. Ωστόσο, υπήρξαν περιπτώσεις άλλων θυμάτων του φερόμενου επιτήδειου, οι οποίοι στάθηκαν λιγότερο τυχερά και έχασαν 150.000, ακόμη και 300.000 ευρώ!

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι τα εν λόγω χρηματικά ποσά φέρονται να καταβάλλονταν στον πρώην ποδοσφαιρικό παράγοντα τμηματικά. Για παράδειγμα, ο συμπολίτης μας που έχασε 300.000 ευρώ, φέρεται να έδωσε στον κατηγορούμενο 350.000 ευρώ σε πέντε δόσεις. Ο τελευταίος, πάντως, φέρεται να επέστρεψε σταδιακά στο θύμα του, ως απόδοση κεφαλαίου, το ποσό των 50.000 ευρώ.

"Πλοκάμια" στην Κύπρο

Πριν από περίπου εννέα χρόνια, το 2008, ο τότε ποδοσφαιρικός παράγοντας κατηγορείται ότι προέβη σε μια ακόμη απάτη. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, ωστόσο, αυτή τη φορά δεν ήταν μόνος του: Στην εν λόγω υπόθεση έχει συγκατηγορούμενους έναν ακόμη Κρητικό, καθώς και δύο ακόμη άτομα (έναν άνδρα και μια γυναίκα), μόνιμους κατοίκους Λευκωσίας Κύπρου. Οι δυο Κρητικοί, λοιπόν, φέρονται ότι έπεισαν ένα από τα δέκα θύματα του πρώην παράγοντα να ιδρύσει μια εταιρία στην Κύπρο, ούτως ώστε να «ρεφάρει» και να πάρει πίσω τα περισσότερα από 78.000 ευρώ που έχασε. Οι δύο άνδρες φέρονται να του σύστησαν τους δύο κατοίκους Κύπρου, ως κορυφαία στελέχη εταιρίας.

Αρχικά, φέρονται να του σύστησαν τον άνδρα ως διευθύνοντα σύμβουλο και νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας και στη συνέχεια ο τελευταίος φέρεται να σύστησε στον παθόντα τη γυναίκα ως νομική σύμβουλο της εν λόγω εταιρείας. Εξάλλου, μέσα στο 2008 φέρονται να έλαβαν χώρα συναντήσεις αλλά και τηλεφωνικές συνομιλίες ανάμεσα στους τέσσερις κατηγορούμενους και το θύμα. Τελικά, τα δύο στελέχη φέρονται να έπεισαν τον ανυποψίαστο Κρητικό ότι κατείχαν στρατηγικές θέσεις στο τραπεζικό σύστημα της Κύπρου: Όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, ο παθών ξεγελάστηκε ξανά, καθώς κατέβαλε για την ίδρυση της εταιρείας, ποσό 250.000 ευρώ, που του ζητήθηκε!

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια