default-image

Κρήτη: Γέμισαν ρούχα & παπούτσια κεντρικοί δρόμοι -photos

Κρήτη
Κρήτη: Γέμισαν ρούχα & παπούτσια κεντρικοί δρόμοι -photos

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιμέτωποι με ένα θέαμα που σίγουρα δεν ταιριάζει στους κατοίκους αυτού του νησιού βρέθηκαν όσοι έτυχε να περνούν τις τελευταίες ώρες από κεντρικές οδικές αρτηρίες και γειτονιές του Ηρακλείου.

Δίπλα σε κάδους απορριμμάτων βρίσκονταν πεταμένα ρούχα και παπούτσια τα οποία δημιουργούσαν μεγάλους σορούς δίχως ουδείς να μπορεί να δώσει μία λογική εξήγηση πώς, πότε και κάτω από ποιες συνθήκες βρέθηκαν παρατημένα εκεί τα είδη ένδυσης από ρούχα, εσώρουχα και πανωφόρια, μέχρι είδη υπόδησης, δεκάδες ζευγάρια παπούτσια.  

Διερχόμενοι οδηγοί αλλά και περαστικοί που αντίκριζαν το θέαμα, έμεναν με το στόμα ανοιχτό ενώ κερασάκι στην τούρτα αποτέλεσε και το γεγονός ότι παιδάκια Ρομά είχαν γίνει ένα με τα πεταμένα ρούχα με το βλέμμα τους να παραπέμπει στο ότι βρίσκονταν μπροστά σε έναν πρώτης τάξης θησαυρό.

Το γεγονός μάλιστα ότι όλα κάποια εξ αυτών,  είχαν εναποτεθεί δίπλα σε κόκκινους κάδους εγείρει ερωτήματα, με τα σενάρια να θέλουν αφενός είτε κάποιοι να τα έβγαλαν έξω από τους συγκεκριμένους κόκκινους κάδους (πράγμα δύσκολο έως ανέφικτο), είτε κάποιοι να ήθελαν να τα ξεφορτωθούν αφήνοντας την πραμάτεια τους σε πολύ κεντρικά σημεία, όπως για παράδειγμα στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου στον Κατσαμπά, αλλά και επί της οδού Κυκλάδων κοντά στην Παλιά Πόρτα.  

Για το θέμα ρωτήθηκε και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος καθαριότητας του δήμου Ηρακλείου και πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ κ. Χάρης Μαμουλάκης που ανέφερε τα εξής: «Αν και ο δήμος δεν φέρει καμία ευθύνη για αυτό το θέμα, ως πρόεδρος του ΕΣΔΑΣΚ, επικοινώνησα αμέσως με την ανάδοχο εταιρεία και ζήτησαν να εντατικοποιηθούν οι ρυθμοί αποκομιδής.»

Ο κ. Μαμουλάκης πρόσθεσε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που γεμίζουν οι κάδοι με ρούχα ή παπούτσια αλλά ουδέποτε μέχρι και σήμερα έχει συμβεί το να αδειάσουν το περιεχόμενου τους.

«Να τονίσω ότι υποχρέωση του αναδόχου είναι να ολοκληρώσει την αποκομιδή των ειδών ιματισμού και να φέρνει εις πέρας ορθά την ανακύκλωση ρουχισμού που καταλήγει σε κεντρικά σημεία διαλογής στην Αθήνα και από εκεί σε ευπαθείς ομάδες σε όλη τη χώρα.»

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News