default-image

"Ηλεκτροσόκ" για Ηρακλειώτη: 571 ευρώ η ΔΕΗ για 100 τ.μ! vid

Κρήτη
"Ηλεκτροσόκ" για Ηρακλειώτη: 571 ευρώ η ΔΕΗ για 100 τ.μ! vid

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοκ στους καταναλωτές προκαλούν οι φουσκωμένοι λογαριασμοί της ΔΕΗ ενώ…"κοκκαλώνουν" όταν αντικρίζουν τις εξωφρενικές ρυθμιζόμενες χρεώσεις.

Από 247 ευρώ, αξία κατανάλωσης, η συνολική "καμπάνα" έφτασε στα 571 ευρώ σε πολίτη, ο οποίος βρίσκεται σε απόγνωση.

Όπως ανέφερε οργισμένος ο  καταναλωτής μιλώντας στην ΚΡΗΤΗ TV "εδώ αυτό το σπίτι είναι 100 τετραγωνικά και πληρώνει 571 ευρώ στη ΔΕΗ .Αυτά είναι ανήκουστα πράγματα Τρελαίνομαι, είναι δυνατό να μην τρελαίνεσαι; Έχω εγώ δύο σπίτια τέτοια 100 τετραγωνικών, θα πληρώσω ένα χιλιάρικο στους λογαριασμούς; Αν είναι δυνατόν! Σε άλλα νησιά όπως η Κύπρος πληρώνεις 50 και 60 ευρώ για ένα σπίτι 110 τετραγωνικά".

Μάλιστα αναλύοντας το λογαρισμό  είδε χρεώσεις για το κοινωνικό τιμολόγιο 95,61 ευρώ και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας 59,52.

Οι λογαριασμοί ρεύματος της ΔΕΗ ζεματάνε, σύμφωνα με το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ», με τους καταναλωτές να τρίβουν τα μάτια τους.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ "ΕΚΤΙΝΑΞΑΝ" ΤΑ ΡΑΒΑΣΑΚΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ

Το 42% είναι φόροι

Το 42% ενός λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα είναι φόροι και τέλη , το 4% αφορά στη χρέωση για τα δίκτυα και το 56% είναι το έσοδο των εταιρειών προμήθειας, σύμφωνα με σχετική μελέτη για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Μάλιστα, από το 2005 ως το 2015 η αύξηση στις χρεώσεις ρεύματος έφτασαν σε ποσοστό 157% και είναι η μεγαλύτερη σε όλη την Ευρώπη.

Πέρα από την αξία του ρεύματος, καταναλωτές πληρώνουν μεταξύ άλλων, χρηματικά ποσά για τον ΑΔΜΗΕ και το ΔΕΔΔΗΕ για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας και για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Τα εμφράγματα στα γκισέ της ΔΕΗ είναι πολλαπλά και σε όσους έχουν ενταχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο, με τους πολίτες να σχολιάζουν το «χαράτσι» και για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News