default-image

Συναντήσεις κορυφής για τον Κοτζιά στην Κύπρο

Ελλάδα
Συναντήσεις κορυφής για τον Κοτζιά στην Κύπρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ολοκληρώνει απόψε την επίσκεψή του στη Λευκωσία με ομιλία στην εκδήλωση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 και της 1ης Απριλίου 1955, μέρα έναρξης του απελευθερωτικού αγώνα των Ελληνοκυπρίων κατά της αγγλικής αποικιοκρατίας.

Την εκδήλωση διοργανώνει το Ίδρυμα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ' και σε αυτή θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος.

Πριν από την εκδήλωση, ο κ. Κοτζιάς θα έχει ιδιαίτερη συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο. Χθες ο Έλληνας υπουργός έγινε δεκτός από τον κ. Αναστασιάδη, είχε συνομιλίες με τον Κύπριο ομόλογό του, Ιωάννη Κασουλίδη και χωριστές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Βουλής και τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Ο Ν. Αναστασιάδης δήλωσε ότι υπάρχει «πλήρης συναντίληψη με τον κ. Κοτζιά» για τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό, ενώ από την πλευρά του ο Έλληνας υπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα «υποστηρίζει απόλυτα και ολοκληρωτικά την πολιτική της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Κυπριακό».

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News