Ειδήσεις

Ηράκλειο: Πλοία φαντάσματα καταδικασμένα σε ακινησία -video

Βραδυφλεγή "βόμβα" που αποτελούν 2 μεγάλα σκάφη τα οποία παραμένουν ακινητοποιημένα στο λιμάνι. Γιατί δεν απομακρύνονται;

Ανώδυνο ήταν τελικά το ατύχημα που σημειώθηκε στο ενετικό λιμάνι του Ηρακλείου όπου βυθίστηκε ξαφνικά ένα μικρό αλιευτικό σκάφος.

Το πρόβλημα διαπίστωσε κλιμάκιο του λιμενικού που επιτηρούσε την περιοχή και σήμανε συναγερμό για την αποτροπή θαλάσσιας ρύπανσης.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΒΥΘΙΣΤΗΚΕ ΣΚΑΦΟΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ

Ωστόσο το περιστατικό έρχεται να υπενθυμίσει στις αρχές τη βραδυφλεγή "βόμβα" που αποτελούν δυο μεγάλα σκάφη τα οποία παραμένουν ακινητοποιημένα στο λιμάνι και εξελίσσονται σε "φαντάσματα" καθώς έχουν κατασχεθεί από τις αρχές.

Επιτηρείται το Χαντάτ 1

Πρόκειται για το ρυμουλκό Φάλκον που κατασχέθηκε για λαθρεμπόριο ποτών και παραμένει δεμένο μπροστά από το λιμάνι του Ηρακλείου, το οποίο βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση τουλάχιστον μηχανικά. Αντιθέτως το πλοίο Χαντάτ 1, το οποίο είχε εμπλακεί σε λαθρεμπόριο όπλων,  εξελίσσεται σε μεγάλο "πονοκέφαλο" εξαιτίας της ταχύτατης διάβρωσης του. Το σκάφος που είναι δεμένο μπροστά από το τελωνείο επιτηρείται αναγκαστικά τρείς φορές την ημέρα από το λιμενικό.

Με μέριμνα του ΟΛΗ γίνεται πολύ συχνά απάντληση υδάτων από τα αμπάρια του, ενώ δύτες ελέγχουν τακτικά τα ύφαλα του υπό το φόβο να προκληθεί ρήγμα που θα προκαλέσει τη βύθιση του στο σημείο το οποίο βρίσκεται δίπλα ακριβώς στο χώρο όπου ελλιμενίζονται τα κρουαζιερόπλοια.

4 άγονοι διαγωνισμοί πριν την διάλυση

Η απομάκρυνσή τους συνδέεται με μια μακρόχρονη και εξαιρετικά γραφειοκρατική διαδικασία καθώς πρέπει να μεσολαβήσουν τέσσερις άγονοι διαγωνισμοί μέχρι οι αρχές να μπορούν να διατάξουν την διάλυση τους. Παρά το γεγονός ότι οι αρχές του τελωνίου φαίνεται να προχωρούν τις διαδικασίες, ο χρόνος μετρά αντίστροφα και για τα δυο πλοία φαντάσματα.

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια