default-image

Ξεκίνησε στην ΕΑΣ Ιεράπετρας η ενεργοποίηση δικαιωμάτων επιδότησης

Κρήτη
Ξεκίνησε στην ΕΑΣ Ιεράπετρας η ενεργοποίηση δικαιωμάτων επιδότησης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η διαδικασία ενεργοποίησης των δικαιωμάτων επιδότησης, Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης, ΟΣΔΕ 2017 ξεκίνησε στην ΕΑΣ Ιεράπετρας τη Δευτέρα 27 Μαρτίου και θα διαρκέσει ως την Δευτέρα 15 Μαΐου 2017.

Η Ένωση Ιεράπετρας, έχοντας οργανώσει το Κέντρο Εξυπηρέτησης αγροτών στο 1ο χλμ. Ιεράπετρας - Γρα Λυγιάς, και έχοντας εκπαιδεύσει και το έκτακτο προσωπικό της είναι έτοιμη να δεχτεί τους χιλιάδες παραγωγούς-δικαιούχους επιδότησης για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων επιδότησης τους.

«Η Ένωση Ιεράπετρας έχοντας ολοκληρώσει όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες και εκπληρώσει τις συμβεβλημένες υποχρεώσεις της, είναι πανέτοιμη να υποδεχθεί και να εξυπηρετήσει τους παραγωγούς δικαιούχους επιδότησης και φέτος.

Τα εξειδικευμένα και έμπειρα στελέχη της και το εκπαιδευμένο για αυτό τον σκοπό προσωπικό της, είναι στην διάθεση τους για την αξιόπιστη συμπλήρωση του δύσκολου, υπεύθυνου και απαιτητικού αυτού έργου», μας δηλώνει ο πρόεδρος της ΕΑΣ Ιεράπετρας κ. Νίκος Δασκαλάκης.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των παραγωγών-δικαιούχων τα Γραφεία της Ένωσης, Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών, Κέντρο Υποδοχής Αιτήσεων θα είναι ανοιχτά από: Δευτέρα -έως Παρασκευή 7:00 - 18:00 και Σάββατο 7:30 - 15:00 στο 1ο χλμ Ιεράπετρας Γρα Λυγιάς στους Παπα - Λάκκους, και στο Σούπερ Μάρκετ ΣΥΝ.ΚΑ., στην οδό Κύπρου 14 από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 - 17:00 και το Σάββατο 8:00 - 16:00

Συνεργεία της Ένωσης θα εξυπηρετούν επιτόπου τους δικαιούχους των τοπικών κοινοτήτων, σε όλη την διάρκεια του έργου, καθώς επίσης και τα μέλη των Συνεταιρισμών, των Ομάδων Παραγωγών, των Δημοπρατηρίων και του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου στην έδρα τους.

Μεταβιβάσεις δικαιωμάτων

Η Ένωση Ιεράπετρας δέχεται καθημερινά ερωτήσεις από συνταξιούχους που λαμβάνουν επιδότηση, αν θα πρέπει να μεταβιβάσουν τα δικαιώματα και τα κτήματα τους, στα παιδιά η τα εγγόνια τους, προκειμένου να μην κινδυνέψουν να χάσουν το 60% της επιδότησης τους σύμφωνα με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης

«Καλούμαστε στην ουσία μέσα σε 30 μέρες, να έχουμε ολοκληρώσει την διαδικασία, να συμπληρώσουμε την Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης και να ενεργοποιήσουμε τα δικαιώματα επιδότησης χιλιάδων ανθρώπων, ούτως ώστε να διασφαλίσουμε τα χρήματα που δικαιούνται, και να έχουμε πραγματοποιήσει όλες τις απαιτούμενες πράξεις για όσους επιθυμούν να μεταβιβάσουν δικαιώματα, μια διαδικασία καθόλου εύκολη και απλή, χρειάζεται υπευθυνότητα και προσοχή.

Επειδή παραμένουν αδιευκρίνιστα αρκετά ζητήματα γύρω από τις επιπτώσεις του νέου φορολογικού και ασφαλιστικού, αρκετοί δικαιούχοι επιδότησης ανησυχούν και προσανατολίζονται να μεταβιβάσουν τα δικαιώματα τους.

Καλούμε τον κόσμο, να μην προχωρήσει σε μεταβιβάσεις πριν τις 15 Απριλίου 2017, οπότε και αναμένουμε τις σχετικές οδηγίες του ΟΠΕΚΕΠΕ αλλά και τις όποιες νομοθετικές ρυθμίσεις» συνιστά ο πρόεδρος της ΕΑΣ Ιεράπετρας κ. Νίκος Δασκαλάκης.

Η ΕΑΣ Ιεράπετρας και οι Συνεταιριστικές Οργανώσεις της Κρήτης και των νησιών του Αιγαίου στο αντίστοιχο διάστημα, αφού θα έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο επαφών με τους αρμόδιους φορείς και εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων και ανάλογων ρυθμίσεων θα πραγματοποιήσουν εκδηλώσεις, όπου φοροτεχνικοί, νομικοί και αρμόδιοι φορείς θα απαντήσουν ποιοι και με ποιο τρόπο θα πρέπει να προχωρήσουν σε μεταβιβάσεις.

Παρ' όλα αυτά όσοι δικαιούχοι επιδότησης και έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε μεταβιβάσεις θα πρέπει να προσέλθουν στα Γραφεία της Ένωσης Αγροτών Συνεταιρισμού Ιεράπετρας ή να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2842022248, εσωτερικό 118 και 111 για περισσότερες διευκρινίσεις.

Οι μεταβιβάσεις θα γίνονται με ραντεβού στα Κεντρικά Γραφεία της ΕΑΣΙ από εξειδικευμένα για αυτό το σκοπό στελέχη, ώστε η σύνθετη και απαιτητική αυτή διαδικασία να ολοκληρωθεί με τον πλέον έγκυρο τρόπο.

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News