Ειδήσεις

Τρία χρόνια στα "χαρτιά" το νέο γυμναστήριο Ρεθύμνου - video

Η σύμβαση έργου είχε υπογραφεί το 2014 και προέβλεπε σε 14 μήνες, το φθινόπωρο του 2015 να λειτουργεί στα Περιβόλια Ρεθύμνου νέο κλειστό γυμναστήριο.

Η σύμβαση έργου είχε υπογραφεί το 2014 και προέβλεπε σε 14 μήνες, το φθινόπωρο του 2015 να λειτουργεί στα Περιβόλια Ρεθύμνου νέο κλειστό γυμναστήριο.

Τρία χρόνια μετά έχει μετά βίας ολοκληρωθεί η θεμελίωση του κτιρίου όπου θα φιλοξενούνται αρκετά αθλήματα που εκ περιτροπής εξυπηρετούνται τώρα από σχολικά γυμναστήρια και από αυτό του πανεπιστημίου Κρήτης στον Γάλλο Ρεθύμνου.

Ενδεικτικό της δύσκολης κατάστασης είναι ότι στην ενόργανη γυμναστική δεκάδες παιδιά δε γίνονται αποδεκτά για εγγραφή, λόγω έλλειψης εγκαταστάσεων.

Με 1,1 εκατομμύρια ευρώ από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων αναμένεται να ανεγερθεί το νέο κλειστό γυμναστήριο Ρεθύμνου.

Η διαδικασία κυλάει αργά λόγω της οικονομικής στενότητας της χώρας, ωστόσο ο δήμος Ρεθύμνου ετοιμάζεται και για εργολαβία 250.000 ευρώ με ιδίους πόρους, ώστε μαζί με την αναβάθμιση και αποκατάσταση δρόμων στη συνοικία των Περιβολίων, να κατασκευαστούν και οι δρόμοι πέριξ του γειτνιάζοντα, νέου χώρου άθλησης, όπως διασαφηνίζει ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων - υπηρεσιών του δήμου Ρεθύμνου, Μίνως Αλεφαντινός.

Κραυγή αγωνίας από τους ιθύνοντες της ενόργανης γυμναστικής, ένα από τα αθλήματα που θα στεγάσει το νέο γυμναστήριο, δια στόματος της εφόρου, Βάσως Παπαδογιαννάκη. 310 παιδιά έχουν επιλέξει αυτό το άθλημα στο Ρέθυμνο, όμως 75 παραμένουν σε λίστα αναμονής λόγω έλλειψης χώρων. 

Παρά τα προβλήματα οι διακρίσεις είναι σημαντικές και χρειάζονται προσοχή και ενδιαφέρον.

Σε οικόπεδο 3,5 στρεμμάτων ανεγείρεται το κλειστό γυμναστήριο εμβαδού 1.339 τ.μ.

Θα διαθέτει κλιματισμό και 12 θέσεις στάθμευσης με τον περίοικο, Νίκο Παλιεράκη να εκφράζει τις επιφυλάξεις του για την αισθητική του κτιρίου και την κυκλοφοριακή λειτουργικότητα της περιοχής.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια