Ειδήσεις

Χανιά: Με λαμπρότητα οι εκδηλώσεις για την επέτειο του '21

Οι εκδηλώσεις για την επέτειο του 1821 άρχισαν το πρωί με επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό ναό των Χανίων για να ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης όπου τελέσθηκε και επιμνημόσυνη δέηση.

Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου κ. Αντώνης Παπαδεράκης τόνισε ότι «η επανάσταση του 1821 ήταν ένας αγώνας του ελληνικού λαού για ελευθερία, ανεξαρτησία, αξιοπρέπεια. Ήταν μια επανάσταση που στηρίχθηκε στις αξίες του Ευρωπαϊκού Διαφωτισμού και αξιοποίησε, συνέβαλε στις γεωπολιτικές εξελίξεις στον ευρύτερο ευρωπαϊκό χώρο. Εκατό ενενήντα έξι χρόνια μετά, το μήνυμα της επανάστασης του ΄21 μεταφέρεται μέχρι σήμερα και ένα πολύ σημαντικό στοιχείο αυτού του μηνύματος».

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΜΕ... ΑΠΡΟΟΠΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΟ Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Ο δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας σε δήλωση του για την εθνική επέτειο σημείωσε ότι «η 25η Μαρτίου αποτελεί ορόσημο για την απελευθέρωση του έθνους το οποίο τετρακόσια χρόνια στέναζε υπό ζυγό. Όμως η ολοκλήρωση μας ήρθε μετά από πολλά γεγονότα, πολλές εθνικές διαιρέσεις, πολλές πρακτικές και πολιτικές και σωστές συμμαχίες. Άρα πρέπει να βγάλουμε συμπεράσματα από αυτή μας την πορεία για τις συμμαχίες που είχαμε και μας βοήθησαν, για τα λάθη που κάναμε με τις εθνικές διαιρέσεις κα τους εμφυλίους και για τις επιτυχίες που είχαμε».

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

Φωτογραφίες: Αντώνης Ιγγλεζάκης

Σχόλια