default-image

Με σύμμαχο τον καιρό, η λαμπρή παρέλαση στη Βιάννο

Κρήτη
Με σύμμαχο τον καιρό, η λαμπρή παρέλαση στη Βιάννο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με καλό καιρό και με την παρουσία πλήθος κόσμου ολοκληρώθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στον Δήμο Βιάννου.

Στη δοξολογία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου Καστελίου και Βιάννου κ.κ. Ανδρέας ο οποίος και συμμετείχε σε όλες τις εκδηλώσεις.

Μετά το πέρας της δοξολογίας στον Ιερό Ναό του Μιχαήλ Αρχαγγέλου στην Άνω Βιάννο, ακολούθησε  τρισάγιο στην μνήμη των πεσόντων αγωνιστών στο Ηρώο της  κεντρικής πλατείας, έγινε η κατάθεση στεφάνων από τον όλους τους θεσμικούς εκπρόσωπους του Δήμου τους εκπροσώπους της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, και τα Σχολεία, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο φιλόλογος του Λυκείου Βιάννου κος Χάσκος Θεοφάνης.

Τις εκδηλώσεις τίμησε με την παρουσία του ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ  Νίνος Ηγουμενίδης.

Η καθιερωμένη μαθητική παρέλαση έγινε στην κεντρική οδό της Άνω Βιάννου  από τους μαθητές  του Νηπιαγωγείου Άνω Βιάννου, του  Δημοτικού σχολείου Άνω Βιάννου, του Γυμνασίου, και Λυκείου Βιάννου.

Ο Δήμαρχος Βιάννου, κ. Παύλος Μπαριτάκης, με την ολοκλήρωση της παρέλασης δήλωσε ότι:

«Η ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης δίδαξε σε όλο τον κόσμο ότι καμία δύναμη δεν μπορεί να νικήσει έναν λαό που μάχεται για την αξιοπρέπεια και την ανεξαρτησία του.  

Δίδαξε ότι με ομοψυχία, πίστη και συνένωση δυνάμεων σε έναν κοινό αγώνα, κανένας στόχος δεν είναι ακατόρθωτος.

Αυτές οι αξίες είναι η πολύτιμη παρακαταθήκη που κληρονομήσαμε, μαζί με την ελευθερία μας, από τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης. Έχουμε χρέος να τη διαφυλάξουμε και να τη μεταδώσουμε στις επόμενες γενιές, όχι μόνο μέσα από την εκπαίδευση αλλά και με το παράδειγμά μας.

Χρόνια Πολλά και συγχαρητήρια σε όλους για την σημερινή παρέλαση».

Μαθητικές παρελάσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου που λειτουργούν Δημοτικά Σχολεία, και συγκεκριμένα στην Έμπαρο, στην Άρβη, στα Αμιρά, και στην Ψαρή Φοράδα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News