default-image

Με υπερηφάνεια και λαμπρότητα η παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Κρήτη
Με υπερηφάνεια και λαμπρότητα η παρέλαση της 25ης Μαρτίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τη δέουσα λαμπρότητα και τις καθιερωμένες μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις εορτάστηκε σήμερα στην Κρήτη η εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου.

Στις 12 το μεσημέρι ξεκίνησε μεγάλη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση από τη λεωφόρο Δημοκρατίας, στο ύψος του μνημείου της Μάχης της Κρήτης, η οποία και ολοκληρώθηκε, λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι.

Για άλλη μια χρονιά, την παράσταση "έκλεψαν" οι μαθητές της Κρήτης, οι οποίοι παρέλασαν με υπερηφάνεια, τιμώντας τους αγωνιστές του 1821.

Οι καμπάνες των εκκλησιών της πόλης και των προαστίων του Ηρακλείου σήμαναν χαρμόσυνα στις 7:30 το πρωί, ενώ ακολούθησε η επίσημη έπαρση της σημαίας στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Στις 10:45 π.μ. πραγματοποιήθηκε η επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, Ειρηναίος.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η φιλόλογος του 6ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου Κατερίνα Χατζάκη.

Στις 11:30 πραγματοποιήθηκε η τελετή επιμνημόσυνης δέησης και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, στην πλατεία Ελευθερίας.

Οι επίσημοι

Φέτος, μάλιστα, στις εξέδρες των επισήμων εκτός από τους εκπροσώπους της κυβέρνησης, το "παρών" έδωσε και ο Κρητικός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος βρέθηκε στο Ρέθυμνο για τις εορταστικές εκδηλώσεις της εθνικής μας επετείου.

Ειδικότερα, στην παρέλαση του Ηρακλείου έδωσε το "παρών" ο Λασιθιώτης υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνος Ζουράρις.

Στον Άγιο Νικόλαο, βρέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Φωτάκης, ενώ στα Χανιά ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή τού υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αντώνης Παπαδεράκης.

Στο Ρέθυμνο, η κυβέρνηση εκπροσωπήθηκε από το Ρεθυμνιώτη υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό.

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News