Ειδήσεις

Το "θαύμα" για τον άστεγο Παύλο "ήρθε" μέσω Facebook!

Η απίστευτη ιστορία ενός αστέγου που μας αποδεικνύει ότι ακόμα συμβαίνουν μικρά και μεγάλα «θαύματα». Πως βρήκε δουλειά και σπίτι.

Η απίστευτη ιστορία ενός αστέγου στην Αθήνα κάνει το γύρο του διαδικτύου και μας αποδεικνύει ότι ακόμα συμβαίνουν μικρά και μεγάλα «θαύματα». Μέσω του facebook η ζωή του Παύλου κατάφερε να αλλάξει αφού οι χρήστες κινητοποιήθηκαν και η έκκληση πολίτη είχε αναρίθμητες κοινοποιήσεις.  

Ο Παύλος ήταν ένας από τους πολλούς άστεγους της Αθήνας, ο οποίος κατάφερε να βρει να σπίτι αλλά και δουλειά χάρη στην κινητοποιήση των χρηστών του Facebook.

Ο Παύλος κοιμόταν για καιρό στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Ωστόσο, όλα αυτά μέχρι να τον δει σύμφωνα με το newsit.gr ο Στέφανος Ξενάκης. Ο Στέφανος "ανέβασε" την φωτογραφία του στο Facebook και έγραψε: "Τον είδα έξω από το supermarket. Η αξιοπρέπειά του μου κίνησε την περιέργεια. Τον ρώτησα τι μπορούσα να του αγοράσω για να φάει και μου είπε ταπεινά μια τυρόπιτα παρακαλώ. Βγαίνοντας πιάσαμε την κουβέντα.

Ζήτησα άδεια για να τον φωτογραφίσω. Λέγεται κος Παύλος, δεν έχει οικογένεια, κατέληξε άνεργος και τα βράδια κοιμάται στο Ελληνικό στο παλιό Αεροδρόμιο όπου οι φύλακες κάνουν τα στραβά μάτια και το επιτρέπουν. Μου είπε ότι έχει κάνει όλες τις δουλειές, από υπάλληλος γραφείου μέχρι και οικοδομή. Όποιος από εσάς έχει κάποια απασχόληση για τον Κο Παύλο (το Κ με κεφαλαίο) ας επικοινωνήσει μαζί μου στο inbox να του δώσω το κινητό του. Νομίζω η εικόνα μιλάει από μόνη της".

Συνέβη το "θαύμα"

Και τελικά συνέβη το απίστευτο... Ένας συμπολίτης μας βοήθησε τον Παύλο. Τα ευχάριστα νέα έκανε γνωστά ο ίδιος ο Στέφανος με ένα νέο post.

"Ο Παύλος βρήκε σπίτι κι έχει ήδη πολλές προτάσεις για δουλειά χάρις στην συγκλονιστική κινητοποίηση όλων σας. Από χθες μένει στο σπίτι ενός Ανθρώπου (με Α κεφαλαίο) που ατύχησε τον τελευταίο χρόνο και πλέον ο Παύλος είναι η καινούργια του οικογένεια. Ο κόσμος είναι γεμάτος από ανθρώπους σαν τον Παύλο που χρειάζονται τη βοήθειά μας. Ο Θεός ή σε ό,τι πιστεύει καθένας είπε να κοιτάμε την ψυχή του άλλου κι όχι το διαβατήριό του".

Σχόλια