Ειδήσεις

Ταμείο Αστυνομικών: Συνέχεια καταγγελιών για "μαύρη τρύπα"

"Χιονοστιβάδα" οι καταγγελίες για "κουκούλωμα" και αλλοίωση στοιχείων στα βιβλία του ταμείου.

Μορφή "χιονοστιβάδας" παίρνουν οι εξελίξεις στην υπόθεση διαχείρισης των οικονομικών στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, τις καταγγελίες για "κουκούλωμα" και αλλοίωση στοιχείων στα βιβλία του ταμείου. Παλαιότερα μέλη των διοικήσεων του σωματείου που θίγονται από το πόρισμα των συναδέλφων τους προσέφυγαν το πρωί  με δικηγόρο στη ηγεσία της ΕΛΑΣ ζητώντας άμεσο πειθαρχικό έλεγχο σε βάρος της παρούσας διοίκησης αλλά και των πρώην επικεφαλής της αστυνομικής διεύθυνσης Ηρακλείου.

Προηγήθηκε η προσφυγή στην εισαγγελέα μερίδας μελών του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου, τα οποία αρνήθηκαν να νομιμοποιήσουν αποφάσεις του προεδρείου οι οποίες, οι ίδιοι θεωρούν ότι «κουκουλώνουν» αντί να διαλευκάνουν καταγγελίες που είχαν διατυπωθεί για κακοδιαχείριση χρημάτων με ευθύνη παλαιότερων διοικήσεων. Η υπόθεση είχε προκαλέσει οδύνες στους κόλπους της ΕΛΑΣ όταν αποκαλύφθηκε, καθώς σαν αποθεματικό που έπρεπε να παραληφθεί τα προηγούμενα έτη προέκυπτε το ποσό των 80.667€, ωστόσο στο ταμείο υπήρχαν μόλις 26.000 ευρώ €.

Στη θυελλώδη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στη σκιά των αλλεπάλληλων προσφυγών στη δικαιοσύνη, καθώς έρευνα από την εισαγγελία ζήτησε και ο απερχόμενος πρόεδρος, σύμφωνα με πληροφορίες, συνταξιούχος αστυνομικός και πρώην πρόεδρος του σωματείου, προσκόμισε αντίγραφο του βιβλίων του σωματείου που υποδεικνύουν ότι έσοδα που είχαν προκύψει από εκδήλωση είχαν δηλωθεί και κατατεθεί στο ταμείο, σε αντίθεση με την έκθεση της απερχόμενης διοίκησης που αναφέρει ότι για τη συγκεκριμένη περίοδο δεν βρέθηκαν παραστατικά, θέτοντας το ερώτημα με βάση ποια βιβλία και αποδεικτικά στοιχεία επιχειρήθηκε ο έλεγχος από απλό λογιστή.

Στη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε με φόντο τις επερχόμενες εκλογές του σωματείου, έδωσε το παρών ο πρόεδρος της πανελλήνιας Ομοσπονδίας αστυνομικών ο οποίος προειδοποίησε τους συναδέλφους του για νέες ανατροπές στις αποδοχές τους. Ο κ. Γερακαράκος μετέφερε την αισιοδοξία του πως μετά τις νέες επαφές που έγιναν με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, αναμένεται ανάκλιση των αποσπάσεων αστυνομικών από την Κρήτη στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

Σχόλια