Ειδήσεις

Άξιον Εστί από το Μινωικό Ωδείο Ηρακλείου

Το "Άξιον Εστί", το Επικό έργο των Μίκη Θεοδωράκη και Οδυσσέα Ελύτη παρουσιάζει σήμερα Παρασκευή 24 Μαρτίου το Μινωικό Ωδείο Ηρακλείου.

Το "Άξιον Εστί", το Επικό έργο των Μίκη Θεοδωράκη και Οδυσσέα Ελύτη παρουσιάζει σήμερα Παρασκευή 24 Μαρτίου το Μινωικό Ωδείο Ηρακλείου.

Η συναυλία -παράσταση θα δοθεί με ελεύθερη είσοδο στις 9 απόψε στην αίθουσα συναυλιών  του Μινωικού Ωδείου, οδός Σταύρου Νιώτη 8 και πάροδος Γ. Παπανδρέου.

Πρόκειται, σύμφωνα με την διευθύντρια του ωδείου Κάλλια Αναστασάκη "για ένα έργο εξαιρετικά επίκαιρο στις δύσκολες περιόδους που  διανύει η πατρίδα μας.

Ένα έργο που χάρισε στον σπουδαίο Οδυσσέα Ελύτη το Βραβείο Νόμπελ το 1979. Απολύτως εναρμονισμένη με το συγκλονιστικό περιεχόμενο των στίχων είναι και η μουσική του αγαπημένου Συνθέτη όλων των Ελλήνων Μίκη Θεοδωράκη.

Τα τραγούδια του ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ, ερμηνεύει η Νεανική Χορωδία που αποτελείται από παιδιά ηλικίας 7-14 ετών. Επί σκηνής θα βρίσκονται και οι δύο Αφηγητές-Τραγουδιστές η παρουσία των οποίων είναι απαραίτητη για την ολοκληρωμένη παρουσίαση του έργου.

Η καινοτομία στον τρόπο παρουσίασης του ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ, είναι η προσθήκη Χοροθεατρικών στοιχείων στα κείμενα αφήγησης για τη περαιτέρω ανάδειξη του συγκλονιστικού περιεχομένου τους.

Οι χορογραφίες καθώς και οι δραματοποιήσεις των κειμένων εκτελούντα από τους νεαρούς χορωδούς ταυτόχρονα με το τραγούδι τους."

Για την συναυλία - παράσταση ,η Διευθύντρια του Μινωικού Ωδείου, απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε μικρούς και μεγάλους λέγοντας:

"Σας περιμένουμε για να μοιραστούμε όλοι μαζί τη χαρά της Δημιουργίας του κόσμου (1ο μέρος),να βιώσουμε τον πόνο, τα βάσανα, τις κακουχίες του πολέμου (2ο μέρος), για να φτάσουμε ξανά στη Λύτρωση της Απελευθέρωσης όλων των δεινών της πατρίδας μας (3ο μέρος)."

Είσοδος δωρεάν με ώρα έναρξης της παράστασης: 21.0.Ωρα προσέλευσης κοινού: 20.30.Αίθουσα συναυλιών Μινωικού Ωδείου, Σταύρου Νιώτη 8.Πάροδος Γ. Παπανδρέου). Τηλ.: 2810-231874

Σχόλια