default-image

Παραγγέλνουν πρωινά στην εκπνοή της σχολικής χρονιάς

Κρήτη
Παραγγέλνουν πρωινά στην εκπνοή της σχολικής χρονιάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών, ότι ο Δήμος Ηρακλείου δεν έχει καταφέρει από τον Οκτώβριο του 2016 ως τώρα να προσφέρει ούτε ένα δεκατιανό γεύμα στους μαθητές άπορων οικογενειών, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής τρέχει τώρα να προλάβει τη λήξη του σχολικού έτους και να μη χάσει εντελώς την παρτίδα!

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου της Δευτέρας 27 Μαρτίου αναμένεται να συζητηθεί το θέμα της μη χορήγησης πρωινών γευμάτων στους άπορους μαθητές της πόλης.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΠΑΙΔΙΑ ΝΗΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - ΒΙΝΤΕΟ

Σύμφωνα με τα μητρώα του Δήμου Ηρακλείου, πρωινά δικαιούνται 325 μαθητές, εκ των οποίων 100 καλύπτονται από την ευγενική χορηγία ιδιώτη επιχειρηματία.

Για τα υπόλοιπα 225 παιδιά ο Δήμος Ηρακλείου δεν κατόρθωσε να εξασφαλίσει δεκατιανά γεύματα, καθώς άλλαξε ο νόμος και εν συνεχεία ακυρώθηκε ο διαγωνισμός με τους δύο προμηθευτές.

Ωστόσο, το εντυπωσιακό είναι ότι εδώ και μήνες, που τα στελέχη της δημοτικής Αρχής ήξεραν ότι δεν προχωρούν σωστά τα πράγματα, δεν είχαν εναλλακτική λύση για να καλύψουν τους 225 μαθητές.

Έτσι, την ερχόμενη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου καλείται να λάβει απόφαση για τα γεύματα των παιδιών με εισήγηση της αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Μαρίας Καναβάκη, εισηγούμενη να καλύψει τα γεύματα των παιδιών για 37 ημέρες, διαθέτοντας περίπου 10.000 ευρώ για δαπάνη. Μάλιστα, παρατίθεται και ένα σύντομο ιστορικό στην εισήγησή της, που αναφέρει:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο με την 763/6-10-2016 απόφασή του είχε εγκρίνει τη χορήγηση πρωινού γεύματος σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που φοιτούν σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια (...), με έναρξη τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016 και λήξη την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017. Με τη με αρ. πρωτ. 140037/7-12-2016 προκήρυξη πραγματοποιήθηκε ο συνοπτικός διαγωνισμός και μετά την ολοκλήρωσή του πραγματοποιήθηκε η αξιολόγηση των δύο προσφορών, που υποβλήθηκαν από την αρμόδια Επιτροπή Διενέργειας και Αξιολόγησης Διαγωνισμών του Δήμου.

Πρόσφατα, με την υπ' αρ. 184 /13-03-2017 απόφασή της, η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε για την ακύρωση του συνοπτικού διαγωνισμού, με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η χορήγηση του πρωινού στους μαθητές που χρήζουν της συγκεκριμένης στήριξης και παροχής», συνεχίζει η εισήγηση και καταλήγει με παράκληση προς το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου να εγκρίνει τη διενέργεια της χορήγησης πρωινού γεύματος για το διάστημα 37 συνολικά ημερών, και συγκεκριμένα με έναρξη τη Δευτέρα 24 Απριλίου 2017 και λήξη την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017 του σχολικού έτους 2016-2017, σε περίπου 200 μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που φοιτούν σε σχολεία του Δήμου Ηρακλείου, οι οικογένειες των οποίων αδυνατούν, λόγω σοβαρών κοινωνικοοικονομικών προβλημάτων, να αντεπεξέλθουν στην παροχή πρωινού γεύματος στα παιδιά τους.

Η δαπάνη, σύμφωνα με την εισήγηση, θα φτάσει τα 9.818,32 ευρώ, ενώ θα ακολουθηθεί η διαδικασία της ανάρτησης πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηρακλείου και συλλογής προσφορών, σύμφωνα με το Ν. 4412/2016, ενώ τέλος αναφέρεται ότι «η έγκριση της διάθεσης πίστωσης, καθώς και της σχετικής μελέτης θα γίνει με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής».

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Συμβουλάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News