default-image

Κρήτη: Της ήρθε ταμπλάς όταν ανακάλυψε τυχαία χρέος 18ετίας

Κρήτη
Κρήτη: Της ήρθε ταμπλάς όταν ανακάλυψε τυχαία χρέος 18ετίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τα μάτια γουρλωτά και το στόμα ανοιχτό έμεινε μία γυναίκα από το Ηράκλειο όταν ξαφνικά διαπίστωσε ότι χρωστάει στον ΟΑΕΕ 358,21 ευρω.

Την τυχαία αυτή «ανακάλυψη»  έκανε ξαφνικά η ίδια μπαίνοντας από τον υπολογιστή της στα αρχεία του ΕΦΚΑ.

"Ένιωθα ότι χάνω τη γη κάτω από τα πόδια μου. Δεν πίστευα στα μάτια μου σε αυτό που έβλεπα. Είχα λέει χρέος που δεν γνώριζα εδώ και 18 χρόνια και για το οποίο δεν με είχε ενημερώσει ουδείς," αναφέρει η κ. Ε.Γ στο neakriti.gr.

Παρά την παγωμάρα και το αρχικό σοκ, η  ίδια δεν έχασε πάντως χρόνο και απευθύνθηκε στα γραφεία του ΟΑΕΕ στο Ηράκλειο εξηγώντας  στους υπαλλήλους ότι αφενός δεν γνώριζε ουδέποτε για το χρέος της το οποίο ήταν 104 ευρώ και με προσαυξήσεις της τάξης των 254 ευρώ, ανερχόταν στα 358 ευρώ.

Εξήγησε στους υπαλλήλους του τοπικού παραρτήματος ότι η ίδια στο παρελθόν δούλευε σε λογιστικό γραφείο για κάποιο διάστημα και είχε κάνει διαγραφή από τα μητρώα του πρώην ΤΕΒΕ  τον Ιούλιο του 1999 , σίγουρη  πάντως ότι δεν είχε καμία οφειλή.

"Σαφώς και αν το γνώριζα θα είχα τακτοποιήσει την οφειλή μου, το ποσό είναι σχετικά,μικρό αλλά αυτό που με ενόχλησε ήταν το γεγονός ότι δεν με ειδοποίησε ποτέ κανείς και δεν μου ήρθε καμία σχετική αναφορά εδώ και 18 ολόκληρα χρόνια, " ανέφερε στους υπαλλήλους, αλλά οι απαντήσεις που έλαβε  δεν την κάλυψαν και  άμεσα απευθύνθηκε σε δικηγόρο με στόχο να σταλεί αίτηση για διαγραφή προσαυξήσεων.

"Πριν προχωρήσουμε σε αυτή τη διαδικασία πήρα τηλέφωνο και στα κεντρικά του ΟΑΕΕ αλλά δεν βρήκα άκρη. Μάλιστα μου είπαν υπάλληλοι ότι ακόμη και να έχω κάνει διαγραφή από τον ΟΑΕΕ αν υπάρχει χρέος , θα υφίσταται μέχρι να εξοφληθεί κάτι που δεν γνώριζα ποτέ."

Η 40χρονη ,ιδιωτική υπάλληλος σήμερα, όπως αναφέρει δεν προτίθεται πάντως να συνεχίσει την υπόθεση σε δικαστικό επίπεδο, αφού όπως λέει δεν την συμφέρει οικονομικά και ως εκ τούτου θα πληρώσει το χρέος της μην ξεχνώντας ωστόσο το τεράστικο σοκ που υπέστη όταν βρέθηκε ξαφνικά μπροστά σε ένα χρέος 18ετίας.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

φωτογραφία αρχείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News