Ειδήσεις

Ο Χάλιντ Μασούντ, ο μακελάρης του Λονδίνου

Στη δημοσιότητα έδωσε τα στοιχεία του άνδρα που σκότωσε τρεις ανθρώπους κοντά στο Βρετανικό Κοινοβούλιο προτού πέσει κι ο ίδιος νεκρός από σφαίρες, η βρετανική αστυνομία.

Πρόκειται για τον Χάλιντ Μασούντ, 52 ετών, ο οποίος είχε βαρύ ποινικό μητρώο αλλά καμία καταδίκη σχετική με τρομοκρατία.

Ο Μασούντ γεννήθηκε στο Κεντ στο νοτιοανατολικό Λονδίνο και διέμενε στην κεντρική Αγγλία, σύμφωνα με τις αρχές.

«Ο Μασούντ δε βρισκόταν στο στόχαστρο καμίας έρευνας στην παρούσα φάση και δεν υπήρχαν πληροφορίες από πριν σχετικά με την πρόθεσή του να διαπράξει μια τρομοκρατική επίθεση» επισημαίνεται σε μια ανακοίνωση.

«Εντούτοις, ήταν γνωστός στην αστυνομία κι είχε εκδοθεί σε βάρος του μια σειρά καταδικαστικών αποφάσεων κατά το παρελθόν για επιθέσεις, μεταξύ αυτών για τις κατηγορίες της πρόκλησης σοβαρών σωματικών βλαβών, της κατοχής επιθετικών όπλων και της διατάραξης της δημοσίας τάξης».

Δεν είχε καταδικαστεί για καμία κατηγορία που σχετίζεται με τρομοκρατία, τονίζεται.

Το αυτοκίνητο ενοικιάστηκε από το Μπέρμιγχαμ

Το αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποίησε ο δράστης της χθεσινής τρομοκρατικής επίθεσης έξω από το Βρετανικό Κοινοβούλιο είχε ενοικιαστεί από το Μπέρμιγχαμ, τόνισε η εταιρεία Enterprise.

«Επιβαιώνουμε ότι το αυτοκίνητo που χρησιμοποιήθηκε στην τραγική επίθεση στο Λονδίνο χθες το απόγευμα ήταν ένα τα οχήματα της εταιρείας μας», τόνισε ο εκπρόσωπος της εταιρείας Enterprise, προσθέτοντας ότι ενοικιάστηκε από το υποκατάστημα της στο Spring Hill στο Μπέρμιγχαμ.

«Ένας εργαζόμενος αναγνώρισε το όχημα από την πινακίδα κυκλοφορίας του, από φωτογραφία στο διαδίκτυο. Πραγματοποιήσαμε ακόμη έναν έλεγχο για να το εξακριβώσουμε και επικοινωνήσαμε κατευθείαν με τις αρχές. Συνεργαζόμαστε πλήρως και θα χορηγήσουμε οποιαδήποτε βοήθεια που μπορούμε στην διεξαγωγή της έρευνας», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας.

Από υποκατάστημα εταιρείας στο Μπέρμιγχαμ ενοικιάστηκε το αυτοκίνητο της τρομοκρατικής επίθεσης

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια