Ειδήσεις

Σχολείο της ντροπής βάζει σε κίνδυνο μαθητές -video + photos

Εικόνες ντροπής σε σχολείο ειδικής αγωγής για παιδιά με βαριές αναπηρίες καθώς οι μαθητές αναγκάζονται να κάνουν μαθήματα σε σκουριασμένα κοντέινερ.

Εικόνες ντροπής σε σχολείο ειδικής αγωγής για παιδιά με βαριές αναπηρίες, καθώς οι μαθητές είναι αναγκασμένοι να πραγματοποιούν τα μαθήματα τους μέσα σε σκουριασμένα κοντέινερ και σε τριτοκοσμικές εγκαταστάσεις στο Ηράκλειο.

Το ειδικό κέντρο εκπαίδευσης και κατάρτισης στο Ηράκλειο το οποίο φιλοξενεί 67 μαθητές με πολυαναπηρίες, τετραπληγίες και αυτισμό στεγάζεται σε ακατάλληλα λυόμενα, με τα παιδιά παρά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν να ζουν καθημερινά ένα μαρτύριο με την σωματική ακεραιότητα τους να τίθεται σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς σε άμεσο κίνδυνο.

Ο φακός της ΚΡΗΤΗ TV βρέθηκε στις εγκαταστάσεις με τις εικόνες παρακμής να είναι χαρακτηριστικές.

Μέσα σε σκουριασμένα κοντέινερ και σε ακατάλληλες λυόμενες εγκαταστάσεις είναι αναγκασμένα να πραγματοποιούν τα μαθήματά τους παιδιά ειδικής αγωγής.

Ο φακός της ΚΡΗΤΗ TV καταγράφει εικόνες ντροπής στην Ελλάδα του 2017, μέσα από το ειδικό εργαστήρι επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στο Ηράκλειο.

Λυόμενες εγκαταστάσεις έτοιμες ανά πάσα στιγμή να καταρρεύσουν στα κεφάλια των μαθητών. Η υγρασία, η σκουριά και ο.. χρόνος έχουν προκαλέσει φθορές στα κοντέινερ- εφιάλτης.

Η περίφραξη των εγκαταστάσεων έχει υποχωρήσει και ο κίνδυνος να τραυματισθεί σοβαρά κάποιος μαθητής, μεγάλος.

Ρεπορτάζ: Νίκος Παναγιωτόπουλος

Σχόλια