default-image

Στο "χείλος του γκρεμού" η ειδική αγωγή στα Χανιά

Κρήτη
Στο "χείλος του γκρεμού" η ειδική αγωγή στα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

         Αντίθετοι με το νέο σύστημα συμβάσεων στην ειδική αγωγή εμφανίζονται οι εργαζόμενοι του κλάδου που κάνουν λόγω για υποβάθμιση των παροχών στα παιδιά με ειδικές μαθησιακές ανάγκες.

        Το πρωί της Πέμπτης εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω απο το κτίριο της αντιπεριφέρειας Χανίων όπου πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας. Όπως τόνισαν ,δεν διαφωνούν με τις συμβάσεις αλλά με τον τρόπο με τον οποίο το Υπουργείο επιθυμεί να τις εφαρμόσει ο οποίος όπως λένε ,οδηγεί τους ίδιους σε καθεστώς αβεβαιότητας και τους γονείς σε περεταίρω επιβάρυνση.

      Η απόφαση για αλλαγή των συμβάσεων έρχεται σε μια στιγμή που το 90% των παιδιών με αναπηρία είναι εκτός οποιασδήποτε εκπαιδευτικής διαδικασίας σε κρατικές δομές ,ο χρόνος αναμονής για μια διάγνωση σε δημόσιο νοσοκομείο ξεπερνά τους 8 μήνες, και οι γονείς καλύπτουν ήδη απο την τσέπη τους το 40% της θεραπείας.

 Όπως εξήγησε η κ. Φωτεινή Περαματζέλη Ψυχολόγος του κέντρου "Εξέλιξη", "η διαφωνία των εργαζομένων δεν αφορά στις συμβάσεις αυτές καθαυτές αλλά στο οτι με την εφαρμογή τους δεν θα υπάρχει συνέπεια στην πληρωμή των εργαζομένων. Επιπλέον προωθούνται συνεχώς περικοπές στα κρατικά κονδύλια. Από τα 106 εκατομμύρια ευρώ έχουν μέχρι στιγμής μειωθεί στα 60 εκατομμύρια ευρώ".

      Η νέα ρύθμιση αφορά στον τρόπο αποπληρωμής των ιδιωτικών δομών ειδικής αγωγής και αποκατάστασης.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

Φωτογραφία: Αντώνης Ιγγλεζάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News